Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir bayramı böyle kutladı

CHP İzmir bayramı böyle kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yılını Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle bir araya geldi. CHP İzmir bayramı böyle kutladı

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 15:41

EGE POSTASI- Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen bayram kutlamasına CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katılım gösterdi.

CHE TİŞÖRTLÜ GENÇLER ATATÜRK ANITI'NDA

30 Ağustos Zafer Bayramı törenine üzerlerinde Che Guevera resmi olan tişörtler bulunan gençler de katıldı. Bazı CHP'lilerin de Che tişörtü giydiği tören devam ederken, bu gençler Atatürk Anıtı'nın kaidesine çıktı. Che tişörtlü gençler ellerindeki Türk bayrağı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi bulunan bayrakları sallayarak, "Türkiye'nin gururu Kılıçdaroğlu" sloganı attı. Che tişörtlü gençleri, partililer alkışladı.

"BİLGİSİZLİK VE CEHALETLERİNİ GİDERMELERİNİ DİLİYORUM" 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de yaptığı konuşmada, adını söylemeden TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı eleştirdi. Güven, Che Guevara'nın Türkiye'nin ulusal kurtuluş savaşından da ilham alan, Güney Amerika halklarının sembolü haline gelmiş, dünyanın yetiştirdğii en büyük devrimcilerden biri olduğunu söyledi. Güven, "Che Guevara'yı saygıyla anıyoruz. Ona haksız dil uzatan, karalayan siyasetçileri de huzurlarınızda kınıyorum. Bilgisizliklerini, cehaletlerini bir an önce gidermelerini diliyorum" dedi. 

“30 Ağustos zaferi tarihte yazılmış en büyük kahramanlık destanıdır” diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, bayram konuşmasında şunları dile getirdi: “Ebedi ve tek Başkumandan’ımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının eşi görülmemiş bir zafere imza attıkları gündür. Bugün tarih boyunca kutlanacaktır, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Demokrasi için canlarını ortaya koyan şehitlerimize minnetlerimizi sunuyorum. Bizler yeniden doğuşu başarmış bir neslin çocuklarıyız. Ya istiklal ya ölüm emri ile ülkeyi kurtartmış, demokrasiyi, laik düzeni kurmuş, Mustafa Kemal’in izinden ayrılmamaya yemin etmiş cumhuriyet sevdalılarıyız. Tüm uyarılarımıza rağmen devlet yönetiminde ısrar edilen yanlışlar, cumhuriyet kurumlarına sürekli zarar veriyor. Kuruluşumuzda harcımız olan demokrasiden uzaklaşıp kendinize farklı yollar ararsınız başınız beladan kurtulmaz. Şimdi dillerinde Atatürk’ü düşünenlerin bu konuda samimi olmalarını diliyorum. Bu hatalarını görüp her seferinde uyarılarda bulunan genel başkanımız, bu destek nedeniyle terörün hedefi olsa da bunu umursamamıştır. Gerekirse bu uğurda can vermekten çekinmeyeceğini göstermiş. Biz CHP’liler bu ülkenin hangi şartlarda kurulduğunu çok iyi biliyoruz. Onların bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne bugün İzmir’den sahip çıkıyoruz. Yolumuz şehitlerin, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Yurtta barış, dünyada barış diyoruz. Bu yoldan dönmek yoktur. Bu bayrak dalgalandıkça, bedenlerimizde cumhuriyet, demokrasi aşkı ile kalplerimiz atmaya devam ettikçe ve CHP var oldukça ne cumhuriyetimizden vazgeçeriz, ne de onun eserlerinden…”

İl Başkanı Güven, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları eşliğinde konuşmasına son verirken, yüzlerce partili etkinliğin sonunda 10’uncu Yıl Marşı ve Gençlik Marşı’nı okudu.

DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF!

Zaman zaman medya üzerinden karşılıklı tartışma yaşayan iki isim olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın tören boyunca yan yana durdukları ve sohbet ettikleri gözlendi.

Öte yandan, çelenk koyma merasiminin ardından İl Başkanı Güven konuşmaya başlamadan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törenden ayrıldı. Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımılya devam eden tören, Gençlik Marşı'nın hep birlikte söylenmesi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.