Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme betonlaşıyor mu'

Çeşme betonlaşıyor mu'

İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, görevde olduğu süre boyunca turizm alanları hariç, hiçbir yeri imara açmadığını ve açmayacağını belirtip, ilçenin betonlaştığı iddialarını reddederek, "Yaklaşık 300 kilometrekare bir alanın sadece beşte birinde yapılaşma var" dedi. Çeşme betonlaşıyor mu'

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 12:10

300 derneği bünyesinde barındıran İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği, ağustos ayı toplantısını Çeşme'de yaptı. Çakabey Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu ve üyeler, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı konuk etti. Toplantıda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin betonlaştığı iddialarına cevap verdi. Başkan Dalgıç, "İmarı kapatmaya çalışıyoruz. Bizde genel bir alışkanlık var; kanalizasyon, yol, elektrik, iletişim olmasın, ama imara açılsın. Böyle bir beklenti var. Bu sakat bir beklenti. Çeşme'de 70 bin konut varsa, 170 bin olmamalı. Sadece turizm amaçlı bir bölüm açılmalı. Belediye artık yatırımları geriden takip etmemeli. Sakat bir belediyecilik anlayışı oluştu. Önce sorun yarat, arkasından sorunu çöz, sonra da kendini alkışlat. Belediyecilikte sorun olabilecek konular bellidir. Onun için de yeni yerleşim alanları açılmamalı. Çeşme'de bir santim boyuna ya da enine kimseye imar vermedim. Görev sürem içerisinde vermem de. Basında da gündeme getirilmeye çalışılan bir şey var; 'Çeşme betonlaşıyor' deniliyor. Hayır, bu mümkün değil. Belediye Başkanı olarak, geçmişte de, bugün de, hiçbir şekilde konut için imar yeri açmadım, açmam da. Bunun altını kalın olarak çiziyorum. Mevcut planları devam ettiriyorum, olanları da revize etmeye çalışıyoruz. Sadece turizm bölgesinde imar çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 300 kilometrekare bir alanın sadece beşte birinde yapılaşma var. Bu da bizim için kazançtır. Bundan sonrasının çok daha iyi planlanması gerekir" diye konuştu.

"OKULLARIN FİZİKİ İHTİYAÇLARI BELEDİYECE KARŞILANIYOR"

Yol, kanal, su ve temizliğin mutlaka yapılması gereken, belediyenin yasal ve emredilmiş görevleri olduğuna dikkati çeken Başkan Dalgıç, "Ek olarak, gelişen belediyecilik anlayışı içerisinde, kültürel, sosyal, çevre ile ilgili yatırımlara bakıyoruz. Çeşme'de, öncelikle 'eğitim' dedik. 13 yıldır da Çeşme'de ne kadar okulumuz varsa, bütün fiziki ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmaktadır. Uzak mahallelerde oturan öğrencilerimiz okullarına taşınmaktadır. Engelli çocuklarımız evlerinden alınarak okullarına getirilmektedir. Bu taşıma ile ilgili Çeşme Belediyesi hiçbir ücret talep etmemektedir. Çeşme Belediyesi olarak eğitime önem veriyoruz. Ayrıca Çeşme'de hayırsever vatandaşlarımız da var. Devletimizden herhangi bir şey beklemeden hayırseverlerimiz okul yaptırıyorlar" diye konuştu.

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DENİZE GİREBİLİRSİNİZ"

Çeşme'de geçen Aralık ayında yaşanan gemi kazasından sonra bir kirlilik yaşandığını belirten Başkan Dalgıç, "Bazı basın organlarında 75 bin ton yakıtın denize aktığı yazıldı. Hayır, 75 bin ton değil, 75 ton yakıt sızdı. Havanın soğuk olması nedeniyle yakıt katılaştı. Denizden ve karadan yoğun bir temizlik çalışması yapıldı. Karada, kirlilik yaşanan bölgelerde her taşın altı dahi temizlenmeye çalışıldı. Mayıs ayı içerisinde, petrol ve petrol türevleri ile ilgili, sıkıntılı denilen 18 noktadan deniz suyu numuneleri alınarak laboratuvar incelemeleri yapıldı. Hiçbir olumsuz veriye rastlanmadı. Ben de burada denize giriyorum. Eşim de, çocuklarım da denize giriyorlar. Her hafta, bizim bilgimiz dışında, Hıfzısıhha tarafından farklı bölgelerden deniz suyu örnekleri alınarak tahlil yapılıyor. Bu konuda titiz bir çalışma yürütülüyor. Şunu da ifade edeyim; 10-15 yıl önce Çeşme denizleri neyse bugün de aynı temizlikte. Gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz" dedi.

ÇİFTLİK'TE "SAKIZ FESTİVALİ" YAPILACAK

Konuşmasında '9 Durak 9 Deneyim Projesi' kapsamında gerçekleştirilen festivaller hakkında da bilgi veren Başkan Dalgıç, "Festivalini gerçekleştiremediğimiz bir tek Çiftlik Mahallemiz kaldı. Oradaki etkinlik de sakız ağacı ile ilgili olacak. Çiftlik, sakız ağacının en iyi yetiştiği bir bölge. O etkinliğimizin hazırlıkları sürüyor. Böylelikle, her bölgemizin kendi geleneksel ve yaşam tarzını yansıtan etkinlikler gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu 9 yeni marka yaratıp, büyük Çeşme şemsiyesi altında toplamaya çalışıyoruz. Büyük Çeşme markası altında, bu markaları da gerçekten hak ettiği yere ulaştıracağız. Bunun bir örneği olan Alaçatı, ayrı bir markadır. Ama Çeşme büyük şemsiyesinin altındadır" diye konuştu.

İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu, etkinliğin sonunda Başkan Dalgıç'a teşekkür plaketi verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.