Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan 'iktidar' formülü

Karabağ'dan 'iktidar' formülü

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyecilik ve cumhuriyeti temel alan eylemler konusunda Bayraklı’yı örnek göstererek görevde yeni olanlara destek verebileceklerini söyledi. Karabağ Genel Merkez’in koordine etmesiyle milletvekili çıkarılamayan Doğu ve İç Anadolu bölgelerinde özel çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Canlı yayında mesaj yağmuru

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 10:18

YAĞMUR UYGUR - EGEPOSTASI / Ankara’daki Belediye Başkanları toplantısına katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tamamladığı Adalet Yürüyüşü sonrası partinin daha canlı ve hareketli olması gerektiğini söyleyerek, “Sayın Genel Başkanımızın başarılı bir şekilde tamamladığı yürüyüşten sonra partimizin daha canlı ve hareketli olması gerekiyor. Yerel yönetimler itici gücümüz dolayısıyla genele giden iktidar yolu yerelden geçer. Dolayısıyla partimizin iktidar yolunda biz belediye başkanlarının doğru dürüst davranıp iktidar yolunu açacak davranışları yapmamız gerekiyor. Birbirimizle koordine olmalıyız, yaptığımız işleri birbirimize anlatabilmeliyiz, paylaşabilmeliyiz ve dayanışabilmeliyiz.  İyi kullanılırsa, nasıl ki AKP’yi bir İstanbul belediyesi İktidar yaptı. Bizleri de yapar. Üstümüze düşen görevleri yerine getirmek ve bilgi paylaşmak zorundayız. Bunu yapıyor Genel Başkanımız” dedi.

“ÇALIŞTIRMAK İSTEMİYORLAR”

Bir televizyonun haber bültenine canlı bağlanan Başkan Karabağ, muhalif belediyelerin hükümet baskısı altında görev yapmaya çalıştığını ve sıklıkla müfettiş kontrolüyle karşılaştıklarını dile getirerek, hükümetin manevi baskı altında tutara belediyeleri çalıştırmak istemediğini söyledi. Başkan Karabağ, “Biz muhalif belediyeler olarak bir iktidar baskısı altında çalıyoruz. En küçük şikayeti müfettiş olarak karşımızda buluyoruz. Aynı şikayet üst üste üç sefer yapılsa üç müfettiş geliyor. Bizi manevi baskı altında tutarak çalıştırmak istemiyor hükümetimiz” diye konuştu.

Nisan ayında yapılan referandumda üç büyük ilin “Hayır” oyu verdiğini anımsatan Karabağ bu durumun çalışmalara ivme katması gerekliliğine dikkati çekerek, “Referandumda üç büyük ilimiz ‘Hayır’ diyerek gelişen olayları iyi değerlendirdiğini gösterdi. Bu bölgelerde belediye başkanlığı sayımızı arttırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR…”

Bayraklı Belediyesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu tüm bayramları sonuna kadar kutlayacaklarını vurgulayan Başkan Karabağ “Önümüzdeki dönem kritik. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen anlayışa karşı Atatürk’ün evlatları olarak biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Unutturulmaya çalışan bayramları sonuna kadar kutlayacağız. 29 Ekim’lerde Bayraklı’yı izleyenler yine izlesinler akılda kalan bir eylemle cumhuriyetimizi yeni devlet adıyla saçmalayanlara karşı ayakta tutacak eylemler yapacağız. Genel Başkanımızın cesur davranışları sürecek. Bizim de belediye başkanları olarak desteklememiz gerekir. Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Bizim Belediye başkanlıklarımız geçici şeyler. Bugün biz varız, yarın bir başka arkadaşımız olur. ‘Aman ha kaybederiz’ deyip partinin ilkelerinden uzaklaşıp iktidarın gölgesine girmemeli, korkmamalıyız. Bu bizim işimiz değil, mesleğimiz değil belediye başkanlığı. Belediye başkanlığı manevi görev. Bugün varız yarın yokuz” şeklinde konuştu.

“SAHİPSİZ İLLERE GİTMELİYİZ”

Partili Belediye Başkanlarını cesurca hareket etmeye davet eden Başkan Karabağ şöyle konuştu, “Arkadaşlarımızı cesur davranmaya davet ediyorum. Partimizin ilkelerini sonuna kadar önüne koyup Bayraklı’da oldu gibi yüzde 32 ile alınan bir ilçeyi, yüzde 52’lere taşıyan bir oy oranı diliyorum. Örnek olsun bazı yerler. Biz belediye başkanlarımıza deneyimli arkadaşlar olarak destek veririz. Yorulan eski arkadaşların da değişerek yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim elimizde büyükşehir belediyeleri var. Büyük ölçekli güçlü ilçe belediyeleri var. Anadolu’nun birçok ili bizim dünya görüşümüz açısından sahipsiz. Büyükşehir Belediyeleri ve özellikle güçlü ilçe başkanlarıyla toplanıp Anadolu’nun, bizim partinin giremediği her noktasına girme operasyonu yapması gerekiyor. Sahipsiz Erzurum gibi, Mardin gibi İç Anadolu’nun milletvekili çıkaramadığımız illerinde koordine ve ordine ederek girebiliriz. Bunu genel merkez sağlamalıdır. Bunu yapacak gücümüz var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.