Dolar 32,3425
%-0.05
Euro 34,7822
%-0.03
Altın 2.387,900
%-0.37
Bist-100 10.259,00
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can dostlar için de enkazda çalışmalar sürüyor

Can dostlar için de enkazda çalışmalar sürüyor

İzmir’de deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazda kalan can dostları olduğunu söyleyen depremzedeler evcil hayvanlarının kurtarılmasını bekliyor.

  • Ege Postası
  • 01.11.2020 - 19:31

EGEPOSTASI- İzmir’de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremde Depremde en çok hasar alan yerlerin başında ise İzmir'in Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri oldu.

Deprem sonrasında Bayraklı’da yıkılan ve hasar gören 17 binadan 8’inde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.  

Depremin ardından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde Ankara'daki AFAD Koordinasyon Merkezinde, İçişleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma ve Altyapı, Tarım ve Orman, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile çeşitli kurum ve kuruluşları yetkililerinin dahil olduğu 28 çalışma grubu hala afet bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. İzmir’de deprem felaketinin ardından enkaz altındaki insanlar için arama kurtarma ekipleri hız kemeden çalışmaları sürdürülürken enkaz altında kalan can dostlar için de büyük bir çaba sarfediliyor.

Deprem sonrası çalışma yapılan enkazlardan şu ana kadar 1 kedi, 1 köpek ve 1 kuşun kurtulduğu bilgisi kaydedildi. Yapılan kurtarlamlara rağmen  bazı vatandaşlar hala hayvanlarının enkazda olduğunu ve arama kurtarma ekiplerinden hayvanlarını ölüme terk etmemelerini istiyorlar.

Depremzedelerden gelen bilgilere göre; depremde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı’nda hala kurtarılmayan evcil hayvanlar var.

Enkazda olduğu söylenen 5 kedi ve 1 kuşun olduğu bilinen apartmana arama kurtarma ekiplerinin bölgede çalışma başlatması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.