Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can dostlar Karşıyaka'da buluştu

Can dostlar Karşıyaka'da buluştu

Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiği “Can Dostum Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 14:04
 İZMİR- Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödül alan Mavişehir’deki Tay Park’ta düzenlenen şenlikte birbirinden sevimli can dostlarımız gösterileriyle severlerinden bolca alkış aldı. Açılışı Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından yapılan şenliğin yıldızı ise, televizyonlardaki yarışmalarla ün kazanan akıllı köpek Tarçın oldu.

 Karşıyaka’nın “hayvan dostu kent” özelliğine dikkat çeken Belediye Başkanı Cevat Durak, “Can Dostlarıyla buluşmaları Türkiye’de ilk başlatan belediyeyiz. Ve bu anlamlı şenliği, yine anlamlı bir mekanda yapıyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz bu alan bir kaç gün önce Sağlıklı Kentler Birliği’nden ödül aldı. Tay Park’ın çok özel bir sosyal proje olduğunu bizzat jüri üyeleri söyledi. Biz burada hem çocukları doğa ve hayvanlarla buluşturuyoruz, hem de otistik çocuklarımızı rehabilite ediyoruz.” dedi.

 Karşıyaka Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlara yönelik çok başarılı çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Başkan Durak, “Günümüzde evinde hayvan besleyenler belediyelere kayıt yaptırmıyor. Daha sonra sokaklara terk edilen hayvanlar olduğunda da takibi yapılamıyor. Sokaklarımızda birden onlarca hayvan doluyor. Karşıyaka Belediyesi olarak onlara sahip çıkıyoruz. Aşılarını yapıp, tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra da onları sahiplendirmeye çalışıyoruz.” dedi ve “Norm kadro nedeniyle belediyelerde veteriner işleri müdürlükleri kapatılırken, açık tutan tek belediye biziz.“ diye de ekledi.

 Etkinlikte konuşan Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği Başkanı Ergin Güngör de Tay Park’ın önemine değinerek, “Ülkemizde 700 bin otizmli çocuk bulunuyor. Onların hayvanlarla eğitimi çok önemli... Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın bizlere yaptığı desteği Türkiye’ye yayıyoruz. Diğer belediyelerin de örnek almasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir ise konuşmasında hayvan haklarıyla ilgili başka ülkelerdeki yasaların bire bir alınıp ülkemize monte edilmesinin doğru olmadığını belirterek, “Ülkemiz koşullarına uygun yasa hazırlanmalıdır. Hayvan haklarıyla ilgili Karşıyaka Belediyesi çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.” dedi.

Şenliğin yıldızı Tarçın oldu

Şenliğin resmi açılışından sonra yarışma ve gösterilere geçildi. Birbirinden sevimli hayvanların hünerlerini sergilediği şenliğin yıldızı ise, Ulusal bir yarışmada Türkiye finaline çıkan Tarçın oldu. Eğiticisi Kutay ile birlikte çıktığı sahnede yeteneğiyle parmak ısırtan tarçın bolca alkış aldı.

 Karşıyaka Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nın arama kurtarma köpeği Rüzgar’da “Can Dostum Şenliği”nde ilk gösterisini gerçekleştirdi. Becerisiyle alkış alan Rüzgar’a bir “aferin” de Belediye Başkanı Cevat Durak’tan geldi.

 Şenlik, en güzel burunlu, gözlü, en yakışıklı, en sevimli kedi ve köpek yarışmalarıyla devam etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.