Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9290
%0.29
Altın 2.427,850
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne renkli açılış

Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne renkli açılış

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8'inci Balkanlılar Halk Dansları Festivali coşkulu kutlamalarla başladı. 5-10 Ekim tarihleri arasında 11 Balkan ülkesinden yaklaşık 450 konuğu ağırlayacak festivalin açılışı, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 17:24
İZMİR-Festival, Kültürpark İzmir Sanat'taki resim sergisiyle başladı. Bosnalı 4 ünlü ressam İzzet Alkoviç, Dzeko Hodzic, Edin Numankadic ve Dzevdet Nikocevic'in eserlerinden oluşan serginin açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Sarayevo Kantonu Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Alma Jusufbegovic ile Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak da hazır bulundu. 

Serginin ardından, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye'nin halk dansları ekipleri hep birlikte Cumhuriyet Meydanı'na hareket etti. Meydanda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, festivalin Balkan kültürünün unutulmaması, daha da güçlenerek tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlediğini belirterek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1936 yılında bu festivali başlatırken, ileriyi görerek ülkeler ve insanlar arasındaki en büyük yakınlaşmanın kültür, sanat ve müzikle olacağını biliyordu. Bir sokak festivali olan Balkan Festivali'nin bu yıl da çok güzel geçeceğine inanıyor ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

FESTİVAL, ATATÜRK MİRASI 

Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise festivalin kültür ve sanata katkı koymasının yanısıra, dostlukları pekiştirdiğini, dolayısıyla kente gelen Balkanlı gençlerin kendi ülkelerine döndüklerinde İzmir'in adeta "gönüllü büyükelçiliğini" yaptıklarını kaydetti. İlk kez 1936 yılında düzenlenen festivalin uzun bir süre sonra durakladığını hatırlatan Baysak, "Atatürk'ın mirası olan bu festivali tekrar canlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na en içten duygularla teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Balkan ülkelerinden gelen konuklar, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın eşliğinde Konak Meydanı'na doğru kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Balkanlı konuklar, kendi ülkelerinin müzik ve danslarından örnekler sundukları programla, İzmirlilere keyifli dakikalar yaşattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.