Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li meclis üyelerinden çok sert dönüşüm açıklaması

CHP’li meclis üyelerinden çok sert dönüşüm açıklaması

Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri yazılı bir açıklama yaparak AK Parti’nin Karabağlar’daki kentsel dönüşüm konusunda gerekli adımları atmadığını, hükümetin Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu engellemeye çalıştığını öne sürdü. Açıklamada, “Son günlerde, ilçemizde sekiz yıldır gerçekleştiremedikleri ve artık kanayan bir yara durumundaki kentsel dönüşüm sorunu hakkında AK Parti mensuplarının yine yoğun bir saldırısı ile karşı karşıyayız. Tüm ülkede olduğu gibi Karabağlar’da da asılsız, yersiz ve sıkışmışlığın verdiği gerginlikle daha da artan bir kibrin sesini duyuyor, AKP’li yetkililerin çaresiz çırpınışını izliyoruz." denildi. CHP’li meclis üyelerinden çok sert dönüşüm açıklaması

  • Ege Postası
  • 22.02.2020 - 12:59

Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri, kentsel dönüşüm konusunda AK Parti’yi eleştiren sert bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Meclis üyeleri olarak, halkımızın gerçekleri bilmesinin yaşamsal önemi olduğunun bilinciyle aşağıdaki açıklamayı gerekli bulmaktayız.

Ülkemizin her geçen gün giderek derinleşen sorunları olduğu ortadadır. Hatta bu sorunlar; içimizi acıtan, yüreklerimizi burkan bir şekilde, insanlarımızın intiharlarına kadar varmıştır.

İnsan hakları, adalet, huzur, ahlak, sağlık, eğitim, kültür, siyaset ve nihayet ekonomi olarak cumhuriyet tarihinin en kötü, en acımasız ve öngörüden yoksun dönemini yaşadığımızı görüyoruz.

Bu zor ve çetrefilli koşullarda, Karabağlar’da yaşayan insanlarımızın yokluk ve yoksunluğuna elimizden geldiğince derman olmaya, onları sevgi ve saygıyla kucaklamaya çalışıyoruz. Son günlerde, ilçemizde sekiz yıldır gerçekleştiremedikleri ve artık kanayan bir yara durumundaki kentsel dönüşüm sorunu hakkında AK Parti mensuplarının yine yoğun bir saldırısı ile karşı karşıyayız. Tüm ülkede olduğu gibi Karabağlar’da da asılsız, yersiz ve sıkışmışlığın verdiği gerginlikle daha da artan bir kibrin sesini duyuyor, AKP’li yetkililerin çaresiz çırpınışını izliyoruz.

Yıllardır, yapacaklarını vaat ettiklerini yapamayanlar şimdi de sorumluluklarından kurtulmak için yerel yönetimi ve Karabağlar Belediye Başkanı’nı suçlamaya çalışıyorlar. Bu, tüm ülkede izledikleri yöntemdir. Onlar, hiçbir olumsuzluk ya da kötülükten sorumlu olamazlar, iktidardırlar ama tüm olumsuzluklar onların dışında, onlara rağmen yapılan her şeydir”

“540 hektarlık alanı içeren kentsel dönüşüm bölgesinde sekiz yıldır yaptıkları ise, her seçim döneminde vaatlerde bulunmak, oy toplamaya çalışmaktır. “Tapusuzlar sorunu” deriz duymazdan gelirler, ‘Tüm alanın planları nedir, nereye ne yapacaksınız'’ diye sorarız bin dereden su getirirler. Uzun uzun anlatmak gereksizdir, halkımızın her bir bireyinin gözünde deşifre olmuşlardır ve artık yapmak yerine suçlamak tek çareleridir. Belediye başkanımızla görevde olduğumuz son altı yıldır, her türlü engellemeye rağmen, halkımızın yararına olacağını düşündüğümüz gerçekçi ve bilimsel tüm girişimlere katkıda bulunduk, destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bunun yanı sıra uyarılarımızı da çekinmeden, gerekçeleriyle yapacak ve gelişmeleri halkımızla paylaşmayı sürdüreceğiz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri; yine her zaman olduğu gibi Karabağlar halkının ve halkın yerel yönetiminin içinde, yanında, yakınında olacağız. Bu da böyle biline.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.