Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den AK Parti’ye ‘Camiye bayrak asma’ tepkisi

CHP’den AK Parti’ye ‘Camiye bayrak asma’ tepkisi

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Yeşilyurt Merkez Camii’nin ana kapısına AK Parti bayraklarının asılarak seçim propagandası yapıldığını, bunun suç olduğunu belirterek, ilçe seçim kurulu ve kaymakamlığa da başvurup bayrakların indirilmesini talep edeceklerini söyledi. Başkan Yıldız, duruma tepki göstererek, “Yeşilyurt Merkez Camiii’nin ana kapısına bayraklama yaparak toplantı yapıyorlar. Bu onların çaresizliğinin kanıtıdır. Halk gereken yanıtı sandıkta verecek” dedi. CHP’den AK Parti’ye tepki

  • Ege Postası
  • 07.03.2019 - 16:57

HALİDE DEMİR POLATLI/HABER MERKEZİ/EGEPOSTASI-Yerel seçimlere az bir süre kala partiler arasındaki rekabet giderek artıyor. AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nın Yeşilyurt Camii girişindeki ana kapısına parti bayrakları astığını belirten CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, duruma tepki gösterdi.

RESMİ BAŞVURU YAPACAĞIZ, GEREĞİNİ YAPSINLAR

Bayrak ve afişlerin kaldırılması için Karabağlar İlçe Seçim Kurulu’na ve Karabağlar Kaymakamlığı’na resmi yazıyla başvuracaklarını dile getiren Başkan Yıldız, “Biz ilçe seçim kuruluna ve kaymakamlığa müracaat edeceğiz, gereğini yapsınlar” çağrısını yaptı.

BU ONLARIN ÇARESİZLİĞİNİN KANITIDIR

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Yeşilyurt Merkez Camii’nin ana kapısına yapılan bayraklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, “AKP her zamanki gibi kutsal değerlerimizin istismarına devam ediyor. Yeşilyurt Merkez Camiii’nin ana kapısına bayraklama yaparak toplantı yapıyorlar. Bu onların çaresizliğinin kanıtıdır” dedi.

CAMİDE SİYASİ ÇALIŞMA YASAYA AYKIRI

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız, camilerde, eğitim kurumlarında siyasi çalışma yapılmasının suç olduğuna vurgu yaparak, “Camilerde siyasi çalışma yapılamaz. Resmi kurum ve inanç merkezlerinde propaganda çalışması yapıyorlar. Yasaya aykırı olarak her türlü istismarı yapıyorlar. Bunlar hak hukuk adalet tanımıyorlar. 31 Mart’ta hak, hukuk, adalet yerini bulacak, halk gereken dersi verecek” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.