Dolar 32,1828
%0.09
Euro 34,9075
%-0.17
Altın 2.493,370
%-0.39
Bist-100 10.851,00
%-0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin 'ağabey'leri buluştu

CHP'nin 'ağabey'leri buluştu

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği sempozyum için İzmir’e gelen Eski Başbakan Yardımcısı ve CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın, partisinin İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti. Gündem Kahraman'ın 'laiklik' çıkışı

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 15:47

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ HABER SERVİSİ - İzmir'e gelen Eski Başbakan Yardımcısı ve CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaret ederek  başarılar diledi. Karayalçın, TBMM Başkanı’nın İsmail Kahraman'ın “laiklik” açıklamasını eleştirdi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çıkıştı.

OTURARAK NASIL CEVAP VERECEK MERAK EDİYORUM'


Laiklik tartışmaları ile ilgili derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Karayalçın;  “Bu açıklamayı bir yönüyle CHP yeni anayasa tartışmalarından çekilmekle durmasının ne kadar doğru  olduğunu gördük ve zamanında tepkisini gösterdi ben Türkiye  için laikliği bir yaşam nedeni olarak görüyorum yalnızca çağdaş yaşam biçiminin olarak değil laiklik bizim için olmazsa olmaz biçimdir. Bu topraklarda bir ulus olarak tek parça yaşamamız laiklik ilkesine bağlıdır. Laiklik olmadan Türkiye ulusal birliğini ve siyasi rejimini ayakta tutamaz. Ortadoğu ülkelerine baktığımızda laikliğin ne denli kıymetli olduğunu görürüz. Üzüntü veren yön Kurtuluş Savaşımızın karargâhı olan bir kurum olan TBMM başkanının böyle bir ifade kullanmış olmasıdır. Açıklamasını düzeltirken de; bu benim kişisel siyasi görüşümdür açıklaması yapmasıdır. Sayın Meclis başkanı kişisel görüşünü evlatlarıyla, torunlarıyla paylaşabilir ama sayın meclis başkanının böyle bir bireysel görüş hakkı bulunmamaktadır.  Sayın Başbakanının ayaküstü yanıt vermek istemiyorum açıklaması da akıl alır bir şey değil. Sayın Başbakan oturarak nasıl bu konuya yanıt verecektir doğrusu çok merak ediyorum bu sadece CHP’nin sorunu değil ülkemizde yaşayan her bireyin sorunudur. CHP yöneticilerinin laiklik konusunda gösterdiği yüksek duyarlılığa çok teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARETLER YAPACAK


İzmir’e uzun zamandan beri gelmediğini ifade eden Karayalçın;

 ”İzmir’e Sosyal Demokrasi Derneği’nin ve Karşıyaka belediyemizin beraber düzenlediği etkinlikte bir sunuşta bulunmak amacıyla gelmiş bulunmaktayım sunuşumun konusu “yerel yönetimler ve demokrasi” olacak uzun bir süredir İzmir’e gelmiyordum bu vesileyle İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, İzmir CHP il başkanı Alaattin Yüksel’i  ve  Karşıyaka Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret edeceğim. Sayın Yüksel, göreve geldiğinden beri ilk defa İzmir’e geliyorum bu fırsattan yararlanarak birlikte görev üstlendiği İzmir İl örgütüne ve şahsına  başarılı dileklerimi iletiyorum" dedi.

YÜKSEL'DEN KARAYALÇIN ÖVGÜSÜ

Karayalçın’ın Türkiye’de yerel yönetimlerin demokratikleşme, katılımcılığının sağlanmasında ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını benimsettiğini dile getiren Yüksel; “Bugün de İzmir’de “yerel yönetim ve demokrasi” konuşacak olması bizler için önemli zenginlik ve katkılar olacaktır. Dün iki sevindirici haber aldık birisi CHP 2007-2008 yıllarında AYM tarafından harcamaların usule aykırı olarak iddia edilip kesilen yardımın AİHM tarafından 1 milyon  Euro  ödenmesi İkincisi Cem Vakfı’nın AİHM’ne açtığı davanın kabul edilmesi ve Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığınca kendilerine ait mali payın ödenmesi kararıydı bu kararlar CHP adına çok önemli kazanım”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.