Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin açıkladığı mega kent nereye kurulacak'

CHP'nin açıkladığı mega kent nereye kurulacak'

CHP'nin açıkladığı mega kentin nerede kurulacağı merak konusu oldu. CHP'liler 4 yıldır üzerinde çalıştıkları projenin, yerinin şimdiden rant yaratmaması için belirtilmediğini, iktidara geldikten sonra devletin kurumları ile bilim insanlarının ortak çalışması sonunda yerin açıklanacağını dele getirdiler.

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 13:59
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘yüzyılın projesi’ olarak nitelediği projesini açıkladı.  CHP lideri Anadolu’da  ticari entegrasyonun olduğu yeni bir ‘mega kent’ kurmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ancak bu kentin nereye kurulacağını açıklamadı.  Merkez Türkiye " projesinde Anadolu'da kurulacağı söyleyen Kılıçdaroğlu,  'Mega Kent'le ilgili detaylı bilgi verilmedi. Sadece Anadolu'da olacağı, Kuzey'de Samsun ve Trabzon limanlarıyla Güney'de de Mersin ve İskenderun limanlarıyla entegre olacağı bilgisi veridi. CHP’lilere neden yerinin açıklanmadığını sorduk.

RANT YARATMAMASI İÇİN AÇIKLAMADIK
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kentin nereye kurulacağını şimdiden rant yaratmaması için açıklamadıklarını dile getirdi. Tekin, “İktidara geldiğimizde bilim insanları, devletin kurumların ortak çalışması sonucunda yeri açıklanacak” dedi.

4 YILDIR ÇALIŞIYORDUK
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak ise proje için 4 yıldır çalıştıklarını dile getirdi. Çin ve Güney Amerika’da benzer başarılı olmuş uygulamalar olduğunu anlatarak şunları söyledi: “Bu projeye ilişkin ilk ipuçlarını 2012 yılında Bursa’da yaptığımız bir toplantıda vermişti. Uluslararası uzmanlar, bilim adamları, şehir plancıları, partimizin kurmay heyeti çok geniş katılımlı bir çalışmayla projeyi geliştirip, örneklerini inceledikten sonra açıkladık. “

 KENTİN YERİNİ DEVLET BİRİKİMİ BELİRLEYECEK
 Projenin Türkiye’de uygulanabilir olduğunu ortaya koyduklarını anlatan Erdoğan Toprak “Bu proje bir vizyon projesi ve bun yerini siyasi olarak değil devlet birikimi ile belirleneceğini dile getirdi.  Bu kadar büyük bir projenin çevresel etkileri alt ve üst yapı sorunları, ulaşım gibi bütün detaylarının devlet birikimi ile belirleneceğini anlatan Toprak şöyle konuştu: "Mega kentin yerinin neresi olacağını devletin birikimi belirleyecek. CHP iktidara geldiğinde proje için en uygun yer, devletteki uzmanların, uluslarası uzmanların görüşleri doğrultusunda belirlenecek. Bu, siyaset üstü bir proje" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.