Dolar 32,3243
%-0.11
Euro 34,8468
%0.16
Altın 2.389,650
%-0.3
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin Balçova adayı kim olacak'

CHP'nin Balçova adayı kim olacak'

Balçova'da Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının düşürülmesi üzerine yeni isim arayışı sürerken, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz Ankara'ya gitti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan Eryılmaz, "Balçova'yı en iyi, örgütü bilen, sokakta gezen, insanların kapısını çalan, kapı kapı dolaşıp insanlarla dolaşan bilir. Örgütün içinde yaşayacaksın. Böyle biri varsa başımın üstünde taşırım" dedi. İsim tespitinin bugün yapılmasının beklendiği ifade edildi.  İlçe Başkanı Ankara'da

  • Ege Postası
  • 01.03.2019 - 11:51

EGEPOSTASI- YSK'nın Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığını, itiraz üzerine düşürmesinin ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Kulislerde, Başkan Çalkaya'nın eşi Fatma Çalkaya'nın adının öne çıktığı konuşulurken, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Genel Merkez'e gitti. 

Yerel seçimlere bir ay kala, Çalkaya'nın adaylığının önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan aldığı, para cezasına çevrilen 11 ay 20 gün hapis cezası gerekçe gösterilerek düşürülmesi, İl Seçim Kurulu'nun ise cezanın bir yılı geçmemesi nedeniyle Çalkaya'nın adaylığını onaylamasının ardından konu YSK'ya taşındı. YSK, itiraz üzerine Çalkaya'nın adaylığını düşürdü. Gelişmeler, İzmir'de ve partide şaşkınlıkla karşılanırken, Çalkaya'nın yerine kimin aday gösterileceği merak konusu oldu. İsim tespitinin bugün yapılmasının beklendiği ifade edildi. 

Kulislerde, Çalkaya'nın eşi Fatma Çalkaya, Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Banu Gençkan, Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi adayı Nilay Kökkılınç ve Muharrem Dayanç'ın isimleri adaylık için geçerken, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüş alış verişinde bulunmak üzere Ankara'ya gitti. İsimler üzerinde konuşulup bugün bir aday belirleneceği ifade edilirken, İlçe Başkanı Eryılmaz, "Burada 61 bin seçmen var. Balçova'yı en iyi Balçova'da yaşayan bilir. Örgütü bilen, sokakta gezen, insanların kapısını çalan, kapı kapı dolaşıp insanlarla dolaşan bilir. Örgütün içinde yaşayacaksın. Böyle biri varsa başımın üstünde taşırım. Karşıdan 'Şurada Balçova var' demekle olmaz. Balçova'da ikamet etmekle de olmaz bu işler" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.