Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de Balçova Belediye Başkan adaylığı için kimlerin adı geçiyor'

CHP’de Balçova Belediye Başkan adaylığı için kimlerin adı geçiyor'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Balçova Belediye Başkanı olan ve CHP yönetimi tarafından bir kez daha aday gösterilen Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığını "Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 11 ay 20 gün hapis cezası" sebebiyle düşürdü. Çalkaya’nın adaylığının YSK tarafından düşürülmesinin ardından yeni adayın kim olacağı merak konusu oldu. CHP, YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre adayını en geç Cumartesi saat 17.00’ye kadar belirlemek durumunda. Balçova adaylığı için kimlerin adı geçiyor

  • Ege Postası
  • 28.02.2019 - 23:25

EGEPOSTASI- Üç dönemdir Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesinin ardından yeni adayın kim olacağı merak konusu oldu. Parti kulislerinde bir çok isim konuşuluyor. 
Kulislerde, aday adaylığı için İZTO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Banu Gençkan, Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi adayı Nilay Kökkılınç ve Muharrem Dayanç adaylık için konuşulan isimler.
Kulislerde bu isimler konuşulurken, parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Balçova adayının belirlenmesinde YSK tarafından adaylığı düşürülen Çalkaya'nın etkili olacağı ifade edildi.

SON GÜN 2 MART

Öte yandan belirlenen seçim takvimine göre; YSK’nın itirazları kesin olarak karara bağlaması için son gün 1 Mart. Partiler adaylığı düşürülen isimlerin yerine belirlenen isimleri ilgili seçim kurullarına bildirmesinin son günü ise 2 Mart Cumartesi günü. Buna göre, CHP'nin 2 Mart saat 17.00’ye kadar adayını belirlemesi gerekiyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.