Dolar 32,2757
%0.04
Euro 34,9544
%-0.08
Altın 2.446,300
%0
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP  ne derse o!

CHP ne derse o!

AK Parti seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bugün saat 16.00'da CHP ile bir görüşme gerçekleştirecek. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yerel seçimin öne çekilmesine yönelik düzenlemeyle ilgili "CHP hangi tarihi verirse tamam deyip bunu MHP'ye götüreceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2012 - 09:03

ANKARA - Seçimlerin 5 ay önceye alınmasını öngören anayasa değişiklik teklifinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilmesi iktidar partisini yeni arayışlara yönlendirdi.

MHP ile dün bir görüşme gerçekleştiren AK Parti, CHP'ye görüşme talebinde bulundu. Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sırasında görüşme teklifini alan CHP'nin teklife olumlu yanıt verdiği ve görüşmenin bugün saat 16.00'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Meclis'te yapılacak olan görüşmeye CHP'den Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın katılacak.

Görüşmede yalnızca yerel seçimlerin değil, belediyeler yasası ve tutuklu vekillerin durumunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

ELİTAŞ: TARİH DAYATMAMIZ YOK

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da yerel seçimlerinin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından iade edilmesinin ardından muhalefetle yapılacak temaslarla ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile görüştüğünü anımsatan Elitaş, MHP'nin, daha önce açıkladığı 27 Ekim 2013 tarihinin arkasında olduğunu belirtti ve ''CHP ile de görüşeceğimizi, bu görüşme trafiği içinde herhangi bir tarih dayatmamız olmadığını ifade ettik'' dedi. Elitaş, Şandır'ın da yeni tarih olması halinde bu konuyu yetkili kurullarında görüşeceklerini aktardığını kaydetti.

'ISRARCI DEĞİLİZ'

Mustafa Elitaş, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılması konusunda ısrarcı olmadıklarının altını çizerek, ''Bizim için tarihin önemi yok. Önemli olan sonbahar aylarında seçimin yapılabilmesi. CHP daha önceki telaffuz ettiği tarihin arkasında durursa bunu MHP'ye götürürüz, onlar da yetkili kurularında görüşürler, ona göre bakarız'' diye konuştu.

'ÖN ŞART İSTEMİYORUZ'

Muhalefetten bir ön şart gelmesi halinde tutumlarının ne olacağı sorulan Elitaş, şöyle konuştu:

''Hiçbir konuda hiçbir ön şartla gitmiyoruz, ön şartla da gelinmesini istemiyoruz. Amaç yerel seçimlerin sonbahara alınması. Tutuklu milletvekilleri, büyükşehir belediye yasa tasarısıyla ilgili bir ön şartla gelmelerini uygun bulmuyoruz. Bu iş pazarlığa tabi değil. Tamamen sağlık koşullarında, vatandaşın seçme ve seçilme hakkını sağlıklı bir ortamda uygun şartta yerine getirmesini arzu ediyoruz.''

 Elitaş, CHP'den alacakları tarihi MHP'ye götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de ''Uzlaşma çerçevesinde gidiyorsak, 'CHP'den aldık, zaten yeterli çoğunluğumuz var, sizi bir tarafa bırakıyoruz' demek nezaket kurallarına aykırı. CHP ile de MHP ile de paylaşmamız gerekir'' dedi.

 MHP: 27 EKİM'İN ARKASINDAYIZ

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş ile görüşen, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 27 Ekim tarihinin arkasında olduklarını söyledi.

 

MHP Grup Başkanvekili Şandır, AK Parti’den yeni bir tarih önerisinin gelmediğini de belirtti.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP desteklemezse MHP’yle düzenleme yapacaklarını belirterek, “Sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz. Biliyorsunuz dışarıda olan arkadaşlarımız vardı. Onları getirdiğimizde, hem MHP'de hem bizde mazeretleri olan arkadaşlar vardı, sorun çözülür diye düşünüyoruz” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.