Dolar 32,5548
%0.21
Euro 34,9228
%-0.14
Altın 2.443,030
%0.28
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li eski başkanın davasında ne sonuç çıktı'

CHP'li eski başkanın davasında ne sonuç çıktı'

Parti üyeleriyle birlikte 10 Kasım 2014 tarihinde Kordon’daki Atatürk Müzesi önünde gerçekleştirdiği eylem nedeniyle mahkemelik olan CHP’li Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku’nun hapis istemiyle yargılandığı davada ilk duruşma tamamlandı. 3 yılı aşkın süredir tadilat çalışmaları bitmeyen müzeyle ilgili yaptığı basın açıklaması sebebiyle savcılığa sevk edilen eski başkanın kamu görevlisine hakaretten hapis istemi ile yargılandığı dava mahkeme tarafından ertelendi. CHP'li eski Başkan'ın davasında

  • Ege Postası
  • 27.04.2015 - 13:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz 10 Kasım tarihinde parti üyesi kadınlarla birlikte Kordon’daki Atatürk Müzesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması nedeniyle hakim karşısına çıkan ve 2 yıla kadar hapsi istenen CHP’li Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku’nun kamu görevlisine hakaret suçlaması ile yargılandığı davada ilk duruşmadan erteleme kararı çıktı.
 
 
ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKTI, BAŞINA GELMEDİK KALMADI
CHP’de Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku’nun geçtiğimiz 10 Kasım’da Atatürk Müzesi eylemiyle ilgili davada ilk duruşmadan erteleme çıktı. Tadilata girdiği günden bu yana açılışı defalarca geciken ve sayısız sivil toplum örgütünün eylemine sahne olan tarihi müze önünde partililerle gerçekleştirdiği basın açıklaması nedeniyle savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen ve davalık olan Özgün Utku hapis istemi ile yargılandığı mahkemede savunmasını yaptı. Savcılık tarafından açılan soruşturmada, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a yönelik hakarete azmettirme suçlaması yöneltilen Utku’nun bir yıldan iki yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılması istenirken, mahkeme davanın bir sonraki duruşmasını seçimlerden sonraya bıraktı.
 
DAVA 10 EYLÜL’E ERTELENDİ
Özgün Utku, müzeyle ilgili kriz yaratan tadilat süreci ve açılış tarihine gelen ertelemelere dikkat çekmek amacı ile siyahlar giyerek düzenledikleri eylem nedeniyle bugün görülen davanın ilk duruşmasında kamu görevlisine hakaret suçlaması nedeniyle hakim karşısına çıktı. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın şikayetçi olduğu ve Bayraklı Adliyesi 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada beraat isteyen Utku’ya bazı sivil toplum kuruluşları ve parti üyeleri de destek verdi. Vali Toprak’ın katılmadığı duruşmada savunmanın taleplerini dinleyen mahkeme, erteleme kararı verdi. Davanın bir sonraki duruşması 10 Eylül 2015 tarihinde görülecek.
 
CHP İL YÖNETİMİ YALNIZ BIRAKTI
Diğer yandan, Bayraklı Adliyesi’nde görülen söz konusu davada CHP İl Yönetimi’nin Eski Başkan Utku’yu yalnız bıraktığı gözlenirken, parti yöneticilerinin Çeşme’deki RES’ler hakkında açılan bir çevre davasına katılmak üzere Adliye’de  bir başka duruşmaya katıldıkları öğrenildi.  
 
BASIN AÇIKLAMASI MAHKEMELİK ETTİ
Partisinde İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptığı dönemde düzenledikleri basın açıklamasıyla ilgili İzmir Valiliği’nden gerekli izinleri alan ve müze önünde toplanan yaklaşık yüz kadar partili ve vatandaşlar ile oturma eylemi de yapan CHP’li Özgün Utku daha sonra şüpheli sıfatı ile çağrıldığı emniyete giderek ifade vermişti. Yaptıkları basın açıklamasında Kültür Ve Turizm bakanlığı ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan gelen açıklamalara tepki gösteren Utku, müzenin açılışıyla ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Bugün 10 Kasım 2014, müze açık m? Sizin de zaman zaman “Yalancı Çoban” masalını hatırladığınız oluyor mu'” demişti. Geçtiğimiz aylarda Utku’nun eylemde dile getirdiği bu sözler ve protesto sırasındaki yuhalamalar nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.