Dolar 32,3860
%0.02
Euro 34,5651
%-0.06
Altın 2.377,360
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu liselilerle buluştu

CHP'li Purçu liselilerle buluştu

TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir'in Konak İlçesi Yenişehir Mahallesi'nde, dezavantajlı öğrencilerin de eğitim gördüğü 50. Yıl Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 28.09.2016 - 13:45

Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili olan Purçu, rol model olarak sorumlulukları bulunduğunu belirtti ve öğrencilere kendi hayatından örnekler vererek eğitimin dönüştürücü gücünü anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 50. Yıl Anadolu Lisesi'nin müdürünü ziyaret ettikten sonra öğrencilerle söyleşti. Purçu, zorlu eğitim hayatını anlatırken, “Üniversiteyi bitirdikten sonra, kaymakam olmak için sınavlara girdim. Hakim ve müfettiş olmak için de yazılı sınavları kazandım ancak mülakatlarda elendim. Anam, 'şimdi ne yapacaksın mülakata giriyorsun, eliyorlar' dedi. 'Milletvekili olacağım' dedim. 2015 yılında milletvekili oldum. Anam dedi ki; oğlum 15 sene önce vekil olacağını nereden bildi? Önce çok istedim ve sonrasında da çok çalıştım. Bunu ne için anlatıyoru? Hedefinize ulaşmanız uzun sürebilir ama mutlaka ve mutlaka hedefiniz olsun. Dümensiz gemi olmayın. Üniversite bitince iyi yerlere gelmek istiyorsanız çok çalışmanız gerek. Ülkenin sizlere ihtiyacı var" dedi.

Gördüğü ilgiden memnuniyetini ifade eden Purçu, “Gençlerle bir arada olmaktan memnunum. Sorularıyla, yorumlarıyla yeni bir geleceğin habercisi olduklarını hissettirdiler. Ne yazık ki yeni eğitim-öğretim yılı sıkıntılarla başladı. Fırsat eşitliğinin önemini üstüne basa basa söylüyorum. Özellikle yoksul mahallelerde, dezavantajlı öğrenciler için eğitime erişim engelleri sürüyor. Zeki ve yetenekli öğrencilerimiz değerlendirilemiyor. Okul terklerini önlemek için ciddi adımlar ve planlamalar, yetenekli gençlerimiz için teşvik politikaları gerekiyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.