Dolar 32,3890
%0.09
Euro 34,7710
%-0.06
Altın 2.398,590
%0.07
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkanı Güven'den 'çilingir sofrası' açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Güven'den 'çilingir sofrası' açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Güven, AK Partili Sayan ile bazı basın organlarının “Sınırı denetlemeye giden CHP heyeti eğlendi” iddiasına tepki gösterdi. Gaziantep'te kurulan 'çilingir sofrası'nda yer alan yer alan Güven, Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilmediğini, turistik biz gezi yaptığını söyledi. CHP İzmir İl Başkanı Güven'den 'çilingir sofrası' açıklaması

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 20:43

EGE POSTASI - AK Parti'den İzmir Milletvekili Adayı olan eski CHP'li Savcı Sayan, CHP'nin Kahramanmaraş'taki il başkanları toplantısının ardından CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in de aralarında bulunduğu bir grubun Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi Karkamış’a inceleme yapmaya gittiğini iddia etti ve burada kurulan rakı, davul ve zurnalı sofrayı hedef alarak “Bu ayık kafayla Suriye sorununu çözeceklermiş” ifadelerini kullandı.

Sayan'ın iddiası bazı ulusal kanal ve haber portallarında “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye sınırında denetim ve inceleme için görevlendirdiği partili heyeti sınıra yakın bir evde davullu zurnalı çilingir sofrası kurdu” şeklinde yer aldı.

Güven, Sayan'ın iddiası ile çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. İl başkanları toplantısı için Kahramanmaraş'a gittiklerini söyleyen Güven, Denizli İl Başkanı  ve Aydın İl Başkanı ile birlikte toplantı sonrası İzmir'e havayoluyla dönmek için Gaziantep'e geçtiklerini söyledi. Güven, kentte turistik biz gezi yaptıklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine herhangi bir görev vermediğini söyledi.

RAPOR HAZIRLAMAK BİZE DÜŞMEZ

Güven şunları söyledi;

“Çıkan haberler beni hayrete düşürdü. Maraş'taki il başkanları toplantısı sonrası havayoluyla İzmir'e dönmek için Gaziantep'e geçtik. Buradayken kentte bir turistik gezi yapalım dedik. Sağolsun Antep il başkanımız bizi ağırladı. Yemek yedik sohbet ettik. Benim ve beraberimdeki il başkanlarının bir denetleme görevi yok. Rapor hazırlama yetkimiz yok. Bölgeyi tanımıyoruz zaten...Antep il başkanımız ve bazı ilçe başkanlarımız bizi ağırlamak istedi. Biz de kırmadık 'hayır' demedik. Ben vekil değilim, PM üyesi değilim, MYK üyesi değilim. Bölgeye gidip inceleme yapmak, rapor hazırlamak bize düşmez.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.