Dolar 32,3811
%0.17
Euro 34,8857
%0.06
Altın 2.403,410
%0.08
Bist-100 9.998,00
%-1.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Ersin'i 'Ergenekon'la suçlayan savcı tutuklandı

CHP'li Ersin'i 'Ergenekon'la suçlayan savcı tutuklandı

CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla iddianame hazırlayan ve Meclis Başkanlığı'na fezleke de sunan dönemin Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. İzmirli eski vekil hakkında iddianame ve fezleke hazırlamıştı

  • Ege Postası
  • 20.07.2016 - 13:59

EGE POSTASI - Erzurum’da Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili davanın gizli tanığı 'Munzur' ile yanında para dolu çantayla görüşmekle suçlanan CHP İzmir eski Milletvekilli Ahmet Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla 2012 yılında dava açılmıştı. 

Ersin'in yargılanması devam ederken, flaş bir gelişme yaşandı.

O SAVCI TUTUKLANDI

Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve maddi menfaat karşılığı ifadeleri değiştirtmek” suçlamalarıyla iddianameyi hazırlayan dönemin Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, darbe girşiminin ardından yargıya yönelik başlatılan operasyon kapsamında tutuklandı.

Bursa'dan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına atanan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Taner Aksakal, Bursa'daki evinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen Aksakal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alındı. Aksakal, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.


YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Ersin yaşanan gelişme sonrası şu açıklamayı yaptı;

"Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekiliyken, hakkımda Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak ve Erzincan Ergenekonu adıyla yürütülen soruşturmanın gizli tanığı Munzur kod isimli Serkan Zirek'e baskı yapmak ve rüşvet teklif etmek iftirası ile önce dokunulmazlığımın kaldırılması için fezleke yazan ve Milletvekili görevim sona erdikten sonra da,gizli tanık iftiraları ve gerçek dışı düzmece iddialarla dolu bir iddianame yazarak,Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde ,27 yıl hapis istemiyle dava açan sözde savcı Taner Aksakal,15 Temmuz kanlı darbe girişimi kapsamında PDY/FETÖ üyesi olmaktan tutuklanmıştır.

Hukuka ve adalete değil,mensubu olduğu terör örgütüne hizmet eden bu sözde savcının gerçekdışı iddiaları ve öğretilmiş, gizli tanık yalanları yüzünden, dört yıldan beri önce Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde ve bu mahkemelerin kapatılmasından sonra da, halen Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaktayım. Mensubu olduğu Fetullahçı Terör Örgütünün hedefinde olan kişilere karşı,piyon olarak kullandığı işsiz-güçsüz,uyuşturucu bağımlısı ve suç makinesi olan ve iftiralarıyla ,benden başka aralarında Cumhuriyet Başsavcısı,Jandarma Alay Komutanları,İstihbarat Subayları ve MİT bölge başkanı ve yardımcılarının da olduğu 30'a yakın kişinin tutuklanmasına neden olan bu gizli tanıklar,yalan tanıklık ve başka yüz kızartıcı  suçlardan mahkum olmuşlardır ve halen Erzincan Cezaevindedirler.

Erzurum Özel Yetkili Savcısı olduğu dönemde, aynı taktik ve tuzaklarla birçok kişiyi daha mağdur ettiğini bildiğim bu sözde savcı,hukuku ve yetkilerini üyesi ve militanı olduğu PDY/FETÖ için kullanmasının hesabını yargı önünde verecektir."

HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Dönemin Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal'ın 19 Şubat 2010 yılında hazırladığı fezlekelerde, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanıkları arasında bulunduğu dava dosyaları ile ilgili Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı olan 'Munzur' kod Erdal Erdoğan'ın bir otelin restoranında ifadeleri değiştirilmesi konusunda 80 bin lira rüşvet teklif ettiği iddiası ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe'nin dokunulmazlık zırhının kalkması üzerine açılan fezleke iddianamesinde 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü Üyesi', 'Ergenekon Terör Örgütü'ne yardım etmek' 'Yargıyı etkilemek' 'Rüşvet vermek' suçlarından Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 10-15 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. 

ÇANTASIYLA GELİYORDU

Ersin yıllardır devam eden duruşmalarda, gizli tanık Munzur'a para verdiği iddianamede yer alan ve yanından hiç eksik etmediği çantasını göstererek "İçinde tıraş takımlarım, evraklarım var. Çantamda 'ne var' diye 20 aydan beri yargılanıyoruz" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.