Dolar 32,3706
%0.14
Euro 34,8528
%-0.04
Altın 2.406,460
%0.2
Bist-100 9.998,00
%-1.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İESOB'tan demokrasi vurgusu

İESOB'tan demokrasi vurgusu

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, birliğe bağlı oda başkanı yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlerle biraraya gelerek 15 Temmuz gecesi düzenlenmeye çalışılan darbe girişimine karşı çıktı, milli irade ve demokrasi vurgusu yaptı.

  • Ege Postası
  • 20.07.2016 - 13:40

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Esnaf devletin yanındadır" mesajı verdi. Mutlu şunları söyledi: 


“14 Temmuz'da, darbe girişiminden bir gün önce, hayatlarımız çok mu güllük gülistanlıkt? Elbette değildi. Fakat millet, günlük siyasi tartışmalara, çözülebilecek sorunlara, atlatılabilecek krizlere kızıp yorgan yakmamıştır. Milletin mesajını iyi anlamak gerekir. Millet Cumhuriyet demiştir. Huzur demiştir. Barış, birlik, umut demiştir. Millet sorunlarımız Meclis'te, müzakere yoluyla çözülsün demiştir. Hukuk sistemi bozulmasın, yargılamalar adil olsun, kurunun yanında yaş da yanmasın demiştir. 80 darbesinde olduğu gibi gencecik çocuklar darağacına gitmesin demiştir. Derin devlet, paralel devlet diye bir şey olmaz; bir tek devlet-bir tek millet vardır demiştir" dedi. Yaşananların ekonomide büyük bir darbe yaratmadığını da vurgulayan Mutlu, “Dolar-Euro bir gecede 2-3 katına çıkmadı. Borsa çakılmadı. Bankalar çalışıyor, kredi veriliyor, para akışı sürüyor. Hukuk sistemi işliyor, davalar görülüyor. Piyasalar çalışıyor, alacağımız alacak, borcumuz borç. Günü geldiğinde inşallah çekler senetler ödenecek, taksitler tamamlanacak, işler yürümeye devam edecektir. Belki eksiklik, belki aksaklık olur ama 'Ticaret yaşamıdır' der atlatırız. Bugün az kazanırsak, yarın tamamlarız. Fakat sistem ayaktadır, sistem çalışıyor. Şimdi sakinleşme ve normalleşme zamanıdır" dedi.

ESNAF DEVLETİNİN YANINDADIR
İESOB olarak büyük bir aile olduklarına da dikkat çeken Mutlu, “Birliğimiz bünyesinde 129 odamız var. Onların yönetim denetim kurulu üyeleri 1.377 kişi. İşinin, dükkanının ya da direksiyonunun başında olan 108 bin 905 aktif esnafımız var. Toplamda emekli olan, kısa ya da uzun süreli ara verenleri saydığımızda 432 bin 507 üyemiz var. Bunları aileleri ve yanında çalışanlarıyla düşündüğünüzde, yuvarlık hesap İzmir'de 1 milyon kişilik bir camiayız. Yani her 4 kişiden biri bizim parçamız. İşte bu bir milyon kişilik camia, tarih boyunca her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuştur. Kavgadan, tartışmadan, çatışmadan uzak durmuştur. Bursa'da, Söğüt'te bir küçük beylik olan Osmanoğulları'nın Cihan İmparatorluğu olmasında Ahi teşkilatının destek olmasının; birlik ve bütünlüğü tercih etmesinin, huzura ve istikrara katkı koymasının etkisi vardır. Dün de böyleydi, bugün de böyle, bundan sonra da böyle olacaktır. Esnaf Türk bayraklarını işyerlerine astı. Cümle alem görsün ki Türk esnaf ve sanatkarı milletin emanet silahını, millete doğrultanların karşısındadır. Milli birlik ve beraberliğe taraftır, Esnaf ve sanatkarlar devletinin yanındadır. Milli iradenin yanındadır. Cümle alem görsün ki esnaf ve sanatkar bizzat millettir, o yüzden de her zaman milletinden yanadır".

TAKSCİLERE BAYRAK

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celal Anık, darbe girişimine tepki olarak birlik ve bütünlük için sokakta taksicilere Türk bayrağı dağıttı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin başarısız olmasından sonra darbe girişimine karşı, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celal Anık, birlik ve bütünlük çağrısı yapmak için sokağa indi. Başkan Anık, bin tane Türk bayrağını yoldan geçen taksici esnafına ve vatandaşlara dağıtırken taksi şoförleri dağıtılan Türk bayraklarını taksilerine astı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celal Anık, ''15 Temmuzdaki demokrasi şölenine katkı koymak istedik. Bugün taksici esnafımıza ve yoldan geçen vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıttık. Bu darbe girişimi başarıya ulaşsaydı sıkıntı çekerdik.Böyle büyük bir tehlikenin ülkemizin başından gittiği için bizde devletimizin yanınızdayız'' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.