Dolar 32,2824
%0.02
Euro 35,0989
%0.04
Altın 2.477,680
%0.46
Bist-100 10.470,00
%1.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray: 'Saraydan bakınca çiftçinin durumu...'

CHP'li Çıray: 'Saraydan bakınca çiftçinin durumu...'

CHP İzmir milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray:" 49 milyar lira tarım ithalatı yapacaksın sonra mazot 1,5 lira olmaz diyeceksin... Saraydan bakınca çiftçinin durumu iyi görünüyor herhalde" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2015 - 14:02
Ülkemizin bir yılda gıda ve tarım ürünü ithalatına 49 milyar lira ödediğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, "Erdoğan 'Mazotun 1,5 lira olmasına izin vermem' demiş. Saraydan bakınca çiftçinin durumu iyi görünüyor herhalde. Halbuki bir ilimizden daha küçük bir ülkenin Türkiye'nin tarım ihracatını en az 10'a katlıyor" dedi. Türkiye'nin bereketli toprağından suyuna, güneşinden işgücüne kadar her şeyi olmasına rağmen çiftçiyi düşünen ahlaklı bir siyasetinin olmadığına dikkat çeken Çıray, CHP iktidarı döneminde çiftçi maliyetlerini düşüreceklerini, yandaşı değil vatandaşı zenginleştireceklerini ifade etti.
             
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray 2. bölgedeki seçim çalışmalarını aday arkadaşları ile birlikte geniş bereketli toprakları olan Tire İlçesinde sürdürdü. Çıray, toplu çalışmalar çerçevesinde Tireli çiftçilerle sorunları ve çözümleri görüştü. Dert küpüne dönen çiftçilerin sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Çıray, ekmeğini topraktan çıkarmaya çalışanlara yaşanan tezatlıkları anlattı. Çıray, "Tarımda kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri olan Türkiye'yi 13 yıllık AKP hükümeti ithalatçı yaptı. Bir yılda gıda ve tarım ürünü ithalatına ülkemiz 49 milyar lira ödüyor. Bir ilimizden daha küçük olan Hollanda bir yılda 150 milyar dolar ihracat yaparken tüm Türkiye'nin yaptığı ihracat sadece 12 milyar dolar. Elin oğlundan kızından neyimiz eksi? Bereketli toprağımız, suyumuz, güneşimiz ve işgücümüz en alasından var. Ama çiftçimizi vatandaşımızı düşünen ahlaklı bir siyasetimiz yok. Neden yapılmıyor, para mı yo? Yandaşa, kaçak saraya var. Çiftçiye, vatandaşa gelince yok"dedi.
            
Çiftçilerin belimiz büküldü, ne yapacağımızı şaşırdık sözleri karşısında CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray seçim vaatlerini şu sözlerle dile getirdi "Ben Küçük Menderes havzasının çocuğuyum. Bu toprağın sesiyim. Yerel yönetimimiz Büyükşehir Belediyemiz bu bölgenin çiçeğini, sütünü değerlendiriyor. Sizlere katkı veriyor. Ama bu yetmez hükümetin sahip çıkması gerekir. Kesin çözüm CHP iktidarı. İktidarımızda çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız. Diyorlar ki, 'petrol dışarıdan geliyor karşılığında dolar ödeniyor, siz nasıl bunu yapacaksınız'. Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Biz kaç liradan vereceğiz, 1,5 liradan vereceğiz, zarar eden yok. Hem devlet kazanacak hem köylü kazanacak. İktidarımızda yandaş değil vatandaş zenginleşecek".
           
Daha sonra CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Tire'nin çarşılarında esnaf ve çalışanları işyerlerinde ziyaret etti. Tirelilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Milletvekili Çıray, "Girdi maliyetleri çok çok fazla olduğu için ülkemizde üretim yapılamıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Üreten bir ülke işsizi olmayan bir Türkiye hayalimizi birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim için yandaş yok, vatandaş var. İktidarımızda halk zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.