Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çam'dan Digitürk tepkisi!

CHP'li Çam'dan Digitürk tepkisi!

Yumurcak TV de mi Anayasal suç işled? ‘Bu bir basın darbesi, karartma dönemi özentiliğidir’

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 13:43
Digitürk’ün 7 kanalı yayın ağından çıkarmasının basına sansürün son noktası olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Yumurcak TV de mi Anayasal suç işleyen yayın yapıyor' Bu resmen basın özgürlüğünün bitirilme çabası, bir basın darbesidir. Karartma dönemi özentiliğidir” dedi.

Digitürk’ün “yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır” duyurusunu şaşkınlık ve endişe içinde karşıladığını belirten CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, şunları açıkladı: “Basına yapılan saldırıların, fiziksel hale gelmesi daha geçtiğimiz hafta hepimizi şok etmişken bir digital ağdan, içinde çocuk kanallarının da olduğu tam 7 kanala yapılan sansür tam bir basın darbesidir. Halkın haber alma özgürlüğünün her türlü yolla kısıtlanmaya çalışıldığı apaçık ortadadır. 1 Kasım Genel Seçimleri öncesi basına yapılan toplu sansürün tek bir amacı vardır, o da kendini Abdülhamit’in istibdat döneminin mirasçısı sanan saray sakininin basını karartma çabasıdır”

DİGİTÜRK OLDU ‘KATARTÜRK’
“Bu karanlık günlerden kurtulmak için Türkiye’nin 23 günü var” diyen Çam, “Bin bir yalan dolanla TMSF’ye devredilen ve ardından Katar’a milyonlarca dolara satılan Digitürk oldu ‘Katartürk’. Şimdi ise Digitürk’ün sözde bir yargıç kararına uyma bahanesiyle binlerce kullanıcının hakkını gasp etmesi, haber alma özgürlüğünü engellemesi kabul edilemez. Her türlü baskıya, zorbalığa, haberlerin sansürlenmesine ve Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz. İletişim ve haberleşme özgürlüğümüze sahip çıkmazsak her şeyimiz elimizden gider. Geleceğimiz için, “Önce Türkiye” için sessimizi yükseltelim” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.