Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
3 İzmirli vekil 25. dönemi TBMM'de misafir tamamladı

3 İzmirli vekil 25. dönemi TBMM'de misafir tamamladı

TBMM'nin 25. Dönemi, 1 Ekim’de yeni bakanların yemin etmesinin ardından tamamlandı. İzmir’de 7 Haziran’da vekil seçilen AK Partili Nükhet Hotar, HDP’li Müslüm Doğan ve CHP’li Zeynep Altıok, dönemi TBMM’de ‘misafir’ olarak tamamladı. Kura çekimlerinde 3 isme de oda çıkmadı. 3 vekil, komisyon odalarında misafir oldukları için ne istedikleri gibi tadilat yapabildiler, ne de tam donanımlı yerleşebildiler. Seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olan ancak daha sonra istifa eden Doğan, verilen komisyon odasını da kaptırınca süreci odasız tamamladı. TBMM'de 25. dönemi İzmirli 3 vekil

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 11:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 550 milletvekilinin bulunduğu Meclis’teki yeni Halkla İlişkiler binasında 462 oda bulunması, grup başkanvekilleri, komisyon başkanları ve engelli milletvekillerine ana binada oda verilmesi nedeniyle  25. Dönemde  görev yapacak milletvekillerinin kullanacağı odalar için kura çekimi yapılmıştı. İlk kura çekiminde  38 milletvekiline oda tahsis edilememişti. İzmir milletvekillerinden Tacettin Bayır (CHP), Zeynep Altıok Akatlı (CHP), Zekeriya Temizel (CHP), Nükhet Hotar (AK Parti), İbrahim Turhan (AK Parti) ve Müslüm Doğan’a (HDP) 38 isim arasında yer almıştı. Başkanlık Divanı belli olduktan sonra boşalan 8 oda için yapılan kura sonrası Turhan, Bayır ve Temizel odalarına kavuşmuştu.

MECLİS KAPANDI
TBMM'nin 25. Dönemi, 1 Ekim’de yeni bakanların yemin etmesinin ardından tamamlandı.
Genel Kurul'da alınan karar gereği Meclis, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların YSK tarafından ilanının ardından beşinci gün açılmak üzere kapandı.

MİSAFİR GİBİYDİLER
Böylece 7 Haziran’da İzmir’den vekil seçilen Nükhet Hotar, Müslüm Doğan ve Zeynep Altıok 25. Dönemi Meclis’te misafir olarak tamamladı. Üç isimede kuralarda oda çıkmadı. Meclis’te kendilerine verilen komisyon odalarında dönemi tamamlayan 3 vekil, komisyon odalarında misafir oldukları için ne istedikleri gibi tadilat yapabildiler, ne tam donanımlı yerleşebildiler, ne de gönül rahatlığıyla misafir  ağırlayabildiler.

HOTAR GENEL MERKEZ’DEYDİ
Bu isimlerden Hotar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu için partinin Genel Merkezi’ndeki makam odasında işlerini yürüttü.

DOĞAN ODAYI KAPTIRDI
Kurulan seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olan ancak daha sonra istifa eden Doğan ise, kendisine verilen komisyon odası bakan olduktan sonra başkasına verildiği için  bakanlıktan istifa ettikten sonra odaya dönemedi ve süreci odasız tamamladı.

ALTIOK: ARKADAŞLARIM ZORLANDI
Altıok ise, “ Bu dönemi TBMM’de odasız tamamladık. Ben sürekli sahadaydım ancak arkadaşlarım için zor oldu” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.