Dolar 32,3338
%-0.01
Euro 34,5117
%-0.86
Altın 2.393,770
%0.01
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP bonzaiye savaş açtı

CHP bonzaiye savaş açtı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, "Bonzaiye Hayır" demek için toplandı. Binlerce uyarıcı broşür, milletvekilleri ve parti yöneticileri tarafından Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda dağıtıldı. CHP'liler, tüm Ege kentlerinde de kapı kapı gezerek aileleri ve gençleri maddenin etkilerine karşı uyaracak.

  • Ege Postası
  • 26.08.2014 - 13:29
 
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nun öncülüğünde başlatılan "Bonzaiye Hayır" kampanyası, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nde başlatıldı. Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam'ın de destek verdiği kampanya tanıtımında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, hükümetin ekonomik ve sosyal politikaları nedeniyle yoksulluk, adaletsizlik, işsizlik ve gelir eşitsizliğin arttığını, gençlerin de bu sorunlar karşısında daha fazla uyuşturuc maddeye yöneldiğini söyledi. Son dönemde sentetik uyuşturucu madde bonzai kullanımın artarak toplumda yara halini aldığını anlatan Engin, "CHP İzmir İl Başkanlığı, tüam il ve ilçe görütleriyle bonzaiye karşı savaş açtı. Aile değerlerine önem verdiğini söyleyen AKP'nin politikaları sonucu 12 yıldır uyuşturucu kullanımı ve boşanmalar arttı. Yetkililere göreve çağırıyoruz. Bonzainin ve diğer uyuşturucu maddelerin satışı, yayılması gerekli önlemler alınarak engellenmelidir."
 
RODOPLU: BİR AYDA 300 KİŞİ ÖLDÜ
İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu da bonzai kullanımın belirtileri, etkilerini anlatan binlerce uyarıcı broşür bastırdıklarını, kampanyanın, tanıtım, parti içi eğitim ve vatandaşları bilgilendirmeyle 3 ayaklı olarak yürütüleceğini söyledi. Uzman hekimlerin bilgilendireceği partililerin, İzmir ve tüm Ege kentlerinde kapı kapı gezerek aileleri ve gençleri bonzaiye karşı uyaracağını ifade eden Rodoplu, "Bonzaiye karşı eğitim ve bilinçlendirme seferberliği başlattık. Açıklanan rakamlara göre bonzai nedeniyle son bir ayda 300 kişi öldü. Büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Hep birlikte tedbir almalıyız. Kampanyamıza tüm siyasi partileri, kurum ve kuruluşları da destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu. Partililer, daha sonra Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşlara uyarıcı broşürleri dağıttı. CHP'liler kentin noktasında broşür dağıtımı sürdürecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.