Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikacılar ve CHP'den atama isyanı

Sendikacılar ve CHP'den atama isyanı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yeni puanlama sistemiyle okul müdürlerinin 7 binini değiştirmesi kriz yarattı. Hükümet'e yakın sendikaya üye olmanın dikkate alındığı, başarının göz ardı edildiğini iddia eden, emekli olan, okulda fiilen çalışmayan müdürlere 100 puan verildiğini açılayan Eğitim Sen “Okul müdürlerinin değiştirilmesi bir tasfiye hareketidir" açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2014 - 16:04
İZMİR-Eğitim Sen'in İzmir'deki şube başkanları ortak basın açıklamasıyla okul müdürlerinin değiştirilmesini, puanlama sistemindeki ciddiyetsizliği eleştirdi. Ortak açıklamayı Eğitim-Sen 6 No'lu Şube Başkanı İdil Uğurlu yaptı. Uğurlu, İzmir'de 75 puanın altında puan alan 488 öğretmenin görevinden alınarak öğretmenliğe geri döndürüldüğünü, 263 öğretmenin ise 75 puanın üzerinde puanla müdürlüğü koruduğunu söyledi. Türkiye genelinde 7 binin üzerinde okul müdürünün 75 puan altında kaldığını belirten Uğurlu, "Dün kendi teftişlerinde 100 puan alan, takdir, teşekkür belgeleri verilen okul müdürleri bugün kendi sendikalarından, düşüncelerinden, eğitime bakışlarında vazgeçmedikleri için cezalandırılmış, başarısız müdürler olarak ilan edilmişlerdir" dedi.

Değerlendirmelerde 60-65 puanını bazı durumlarda 100 puanın tamamının verilmesi ilçe milli eğitim müdürlüğüne bırakıldığını belirten, bu durumun antidemokratik olduğunu belirten Uğurlu “Kendi okuldan velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerden tam puan alan müdürler kendisinin resmini bile görmemiş siyasal kadrolardan, yandaş sendika desteği ile verdiği puanlarla kıyıma uğramıştır. İzmir'de nerdeyse kendilerinden olmayan, yalaka olmayan müdür kalmamıştır. Puan verecek olanlarda kriter yok. Bazı yerlerde yeni gelenler bazı yerlerde giden yöneticiler puan vermiş" dedi. Uğurlu İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapmalarına karşın, kadrosu okul müdürü olan bazı yöneticilere de şaşırtıcı biçimde, kendisini hiç görmeyen öğretmenler ve yöneticiler tarafından tam puanlar verildiğini söyledi.

Basın toplantısına Eğitim Sen üyesi olan ve 31 Temmuz'da emekli olan Kadifekale Zübeyde Hanım İlköğretim Müdürü Süleyman Tümer de katıldı. Emekli olmasına ve okul müdürlüğü konusunda bir talebi bulunmamasına karşın kendisine 100 tam puan verildiğini belirten Tümer “Bu işi nasıl ciddiyetsiz şeklide yaptıklarının bir kanıtıdır" dedi. 

Basın toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel de katıldı. Çam, Milli Eğitim'de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük tasfiyesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Ödüllendirme belgesi olan, başarıları nedeniyle teşekkür edilen binlerce müdürün öğretmeliğe geri döndürüldüğünü belirten Çam “Başarılı müdürler tasfiye oluyor. Atanacakların listesi önceden ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilmiş. Öyle ki bir ilde vefat eden müdüre haberleri olmadığı için 100 puan vermişler. Konuyu TBMM'ye taşıyacağız" dedi. Eğitim-Sen 26 ağustos Salı günü İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 11.30'da konuyla ilgili basın açıklaması yapacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.