Dolar 32,3156
%-0.51
Euro 34,6977
%-0.31
Altın 2.409,980
%-0.53
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Selçuk ilçe örgütü İhsanoğlu için destek istedi

CHP Selçuk ilçe örgütü İhsanoğlu için destek istedi

CHP Selçuk İlçe Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu için sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2014 - 15:52
İZMİR (İHA) - CHP Selçuk İlçe Örgütü, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için sivil toplum kuruluşlarından destek istedi. İlk olarak parti binasında basın toplantısı yapan ve İhsanoğlu'na destek İsteyen CHP Selçuk İlçe Örgütü, daha sonra ilçedeki birçok sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek bu konuda katkı ve destek istedi.
Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıya CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, CHP'li belediye meclisi üyeleri, CHP'li eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Vefa Ülgür, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, diğer oda, dernek, sendika ve vakıf yöneticileri katıldı.

"CUMHURBAŞKANI BAYRAĞIMIZI TEMSİL EDECEKTİR"
İhsanoğlu'nun hayatını anlatan film gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan ve cumhurbaşkanlığı seçimin önemine değinen CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, 10 Ağustos Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sadece cumhurbaşkanı seçimi için halk oylaması gerçekleştirileceğini, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı makamı siyasete göre şekillenmemesi gereken, cumhurbaşkanı devletin ve milletin imkanlarını koruyacak olan bir insandır. Çünkü bizim oylarımızla cumhurbaşkanlığı makamına oturacak kişi orada bayrağımızı temsil edecektir; vatanımızı, devletimizi, ulusal değerlerimizi temsil edecektir. Hükumetler, siyasi iradeler, iktidarlar değişse de varlığı baki olan sınırları kanla çizilmiş Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecektir" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI SİYASET ÜSTÜDÜR"
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak kişiyi seçerken vicdanımızın sesinden uzaklaşmamız gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset üstü, partiler üstü bir makamdır. O koltuğa oturacak kişinin, her siyasi görüşten vatandaşa saygı duyması, kendisinden önce devletin ve milletin refahı için çalışması, nefretle yoğrulmuş ayrıştırıcı bir dil değil birleştirici bir dil kullanması gerekmektedir. En önemlisi de tarafsızlığı kamuoyunca benimsenmiş, hukuk üstünlüğünü, adalet anlayışını, kuvvetler ayrılığını, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ilkesini kendisine şiar edinmiş bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız vardır."

"TARİHİ GÖREV"
Ülke genelinde sivil toplum örgütlerinin ortak paydası olduğuna vurgu yapan ve bu nedenle kitlelere ulaşabilmek adına sivil toplum örgütlerinin ve basın mensuplarının desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler toplumsal uzlaşıyı sağlayabilecek demokrasiyi ekmek için, birlik ekmek için, özgürlük ekmek için aday olan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çalışmalarına öncülük etmeyi tarihi bir görev olarak görüyoruz. Çünkü bizim gelecek nesillere sorumluluğumuz var. Bu anlamda tüm sivil toplum örgütü temsilcilerinden ve basın mensuplarından destek istiyoruz" dedi. Katılımcıların cumhurbaşkanlığı seçimi için düşüncelerini aktarmalarının ardından fikir alışverişinde bulunuldu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.