Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Milletvekili Bayır’dan o açıklamalara tepki: Bu çamur bize yapışmaz

CHP Milletvekili Bayır’dan o açıklamalara tepki: Bu çamur bize yapışmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen mitingde partisine yönelik eleştirilerine yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhur İttifakı ile aralarında 30 puan fark olduğunu, seçim gününe kadar bu farkı 35 puana çıkaracaklarını savundu. Bayır, “Karalamasında sınır yok. Her tür karalamayı rahatlıkla yapıyor. Hem de yalan yanlış bilgilerle. Seçimin kaybı ile ilgili bir panik içerisinde bence. Ne yapacağını bilemez durumda. Herkese çamur atmaya çalışıyor. Bu çamur bize yapışmaz. İzmirliler sağduyulular. Araştırır. AKP’ye İzmir’den yine ekmek çıkmaz” dedi. CHP Milletvekili Bayır’dan o açıklamalara tepki

  • Ege Postası
  • 18.03.2019 - 13:27

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündoğdu Mitingi’nde partisine, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e yönelik sert eleştirilerine yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, açıklamaların hem üzücü olduğunu hem de gülüp geçtiklerini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Alıştık artık. Bir ülkenin cumhurbaşkanının böyle ayrıştırıcı, bölücü, ötekileştirici söylemler içerisinde olması kabul edilemez. Kendinden olanların hepsi bu ülkede yaşamayı hak ediyor. Kendisine oy vermeyenlerin hepsi terörist. Gülüp geçiyor insanlar. Üzücü” değerlendirmesini yaptı.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR, SONUÇ DEĞİŞMEYECEK, ARAMIZDA 30 PUAN VAR

İzmir’de yaptırdıkları anketlerde de Cumhur İttifakı ile aralarında 30 puan fark olduğunu gördüklerini kaydeden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, seçim gününe kadar bu farkı 35 puana kadar çıkaracaklarını savundu. Bayır, “İzmir için ne yaparlarsa yapsınlar sonuç değişmeyecek. Anketler ortada. Arada 30 puan fark var. Kapatılması mümkün görünmüyor. Biz bunu seçim gününe kadar 35 puana çıkaracağız” dedi.

MİTİNGİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN ÇEVRE İLLERDEN GETİRİLDİĞİ ANLAŞILIYOR

İzmir’deki mitingin Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla gibi çevre illerden taşınan insanlarla kalabalık gösterilmeye çalışıldığını savunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, partisinin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘yerli turist’ açıklamasına destek vererek,

“Limanın arkasındaki otobüs sayısına ve plakalarına bakınca mitingin büyük bölümünün Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla’dan getirildiği anlaşılıyor. Sayın il başkanının açıklaması güzel oldu, gerçekten İzmir ekonomisine yerli turistlerle katkı koydular, esnafımızın yüzü güldü. Tabi alışveriş yapmışlarsa” diye konuştu.

NE YAPACAĞINI BİLEMEZ DURUMDA, ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞIYOR, BİZE YAPIŞMAZ

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in Kandil’in icazetiyle aday olarak gösterildiğini belirten Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarına da tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Karalamasında sınır yok. Her tür karalamayı rahatlıkla yapıyor. Yalan yanlış bilgilerle. Kimin Kandil ile ilişki içinde olduğunu, yurtdışında bulunulduğunu fotoğraflar, yayınlarla, belgelerle biliyoruz. Kendisinin PKK’ya olan yakınlığıyla bizim yakınlığımız olmadı. Çözüm sürecinde neler yaptıkları ortada. Teröristleri sınır kapısında karşılamalarını unutmadık. Kendi yaptıklarını biz yapmışız gibi. Seçimin kaybı ile ilgili bir panik içerisinde bence. Ne yapacağını bilemez durumda. Herkese çamur atmaya çalışıyor. Bu çamur bize yapışmaz. İzmirliler sağduyulular. Araştırır. AKP’ye İzmir’den yine ekmek çıkmaz” ifadelerini kullandı.

AÇIKLASINLAR, AÇIKLAYAMAZLAR ÇÜNKÜ HER BİRİNİN ÖNCE GBT’Sİ ALINIYOR

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin belediye meclis üyelerinin çoğunda  ‘bölücü terör örgütü PKK kontenjanından çok sayıda isim olduğu’ şeklindeki açıklamasına da yanıt verdi.  

HER BİRİNİN ÖNCE GBT’Sİ ALINIYOR, SONRA ADAY GÖSTERİLİYOR

 “Eğer böyleyse PKK bir tek partinin genel başkanına saldırıda bulundu. O da sayın Kılıçdaroğlu. Böyle bir anlaşma olsaydı PKK, CHP Genel Başkanına niye saldırı düzenlesi? Kendisine böyle bir saldırı yapılmadı” diyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Açıklasınlar. Açıklayamazlar. Hukuki boyutu olur. Yasal problem varsa, yani terör örgütü ile ilişkili kimse aday olamaz. Her birinin önce GBT’si alınıyor, ondan sonra aday gösteriliyor. Bu bile yetiyor söylediklerinin gerçek dışı olduğunu göstermeye” açıklamasını yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.