Dolar 32,4544
%0.23
Euro 34,6600
%0.21
Altın 2.391,050
%0.45
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe başkanları toplantısında flaş öneri: Cumhurbaşkanı adayı o olsun

CHP İzmir'de ilçe başkanları toplantısında flaş öneri: Cumhurbaşkanı adayı o olsun

CHP İzmir'de ilçe başkanları toplantısında, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği öğrenildi. Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel'in ise "milletvekili adayı olmak isteyen ilçe başkanları önce bize bildirsin" dediği öne sürüldü. Toplantı sonrası açıklama yapan İl Başkanı Yücel, "Örgütümüzü seçime taşıyacak komutanlara ihtiyacımız var" dedi. İlçe başkanları toplantısında flaş öneri

  • Ege Postası
  • 20.04.2018 - 15:37

HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI- 24 Haziran 2018 erken genel seçim kararının alınmasının ardından partilerde hareketlilik başladı. CHP İzmir İl Örgütü de seçimlere yönelik ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi seçim stratejisini ve yol haritasını belirlemek üzere ilçe başkanlarıyla il binasında toplantı düzenledi. 

Toplantıda CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'den flaş bir öneri geldiği öğrenildi. Alper'in, ismi son günlerde kulislerde Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Aziz Başkan olmalı" dediği öğrenildi.

Toplantıda ayrıca Foça, Tire, Bergama ilçe başkanlarının ilçe belediye başkanlarını İl Başkanı Yücel'e şikayet ettiği öğrenildi. İlçe başkanlarının Yücel'e, "belediye başkanları örgüte katkı koymuyorlar ve bizlere destek olmuyorlar" dediği iddia edildi.

Öte yandan Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'in, "Belediye başkanı, ilçe gençlik kolu başkanıyla hareket ediyor. Eğer bu süreçte bizimle hareket ederse bir sorun olmaz" dediği öğrenildi.

Öte yandan İl Başkanı Yücel'in erken seçimin masaya yatırıldığı toplantıda ilçe başkanlarına yönelik, "milletvekili adayı olmak isteyen ilçe başkanları bize bildirsin. Önce bizim haberimiz olsun" dediği öne sürüldü. 

KOMUTANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Toplantının ardından açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarına adaylıkları konusunda uyarılarda bulunduğunu belirtti. İlçe başkanlarının aday olma düşüncelerine sonuna kadar saygılı olduklarını vurgulayan Başkan Yücel, "Milletvekili adayı olmak isteyen arkadaşlarımızın, bu düşüncelerini basından önce bizimle paylaşmalarını istedik. Çünkü seçime çok az bir süre kaldı. Baskın seçime kısa bir süre kalmışken, örgütümüzü seçimlere taşıyacak komutanlara ihtiyacımız var" dedi.

Adaylıktan dolayı bir görev değişikliği yaşanacaksa, bunun en kısa zamanda yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Yücel, bu nedenle adaylık düşünen isimlerin biran önce bu düşüncelerini kendilerine iletmelerini istedi. Böylece, örgütün ve partinin yol haritasını belirlemede vakit kaybedilmeyeceğini söyleyen Yücel, yine partinin yol haritasının belirlenmesi ve örgütün başarıya ulaşması açısından bunun önemli olduğunu dile getirdi. Yücel, seçimlere iki ay kala ilçe başkanlarının örgütü yalnız bırakıp milletvekili adayıyım diye sahneye çıkmasının doğru olmadığını vurguladı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.