Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Güven-Tekin buluşması

CHP İzmir'de Güven-Tekin buluşması

Gaziemir'de CHP'li Belediye Başkanı Şenol ile CHP'li meclis üyeleri arasında kriz yaşanıyor. Meclis üyelerinin komisyonlardan istifa kararı almalarıyla tavan yapan krizde topa İl Başkanı Güven girdi. Güven, ilçe başkanı Tekin'i il binasına çağırırken, Tekin il binasına cebinde istifasıyla gitti. Gaziemir'deki krizde topa il başkanı da girdi

  • Ege Postası
  • 19.10.2016 - 16:57

EGE POSTASI - Gaziemir'de Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol ile partisinin meclis üyeleri arasında kriz yaşanıyor. 

Aynı zamanda belediye başkan yardımcısı olan meclis üyesi Abdürrahim Nursoy'un Başkan Şenol'un yönetimsel tavrından duyduğu rahatsızlık nedeniyle başkan yardımcılığı görevinden istifa kararı alması sonrası başlayan kriz, geçtiğimiz yıl Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmen Barış Düdü’ye kafa atarak burnunu kıran  Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer'in  koordinatör başkan yardımcısı görevine atanmasıyla tavan yaptı. 

Aralarında İl Sekreteri Birgül Değirmenci'nin de olduğu 15'e yakın CHP'li meclis üyesi yaşananlar nedeniyle yer aldıkları komisyonlardan istifa kararı aldı.

Başkan Şenol'un kendilerine danışmadan, bilgilendirmeden sürdürdüğü başkanlık modelinden uzun süredir rahatsız olan meclis üyeleri geri adım atmamakta kararlı duruş sergilerken, Başkan Şenol da krizin çözümü için zeytin dalı uzatmadı. Krizin derinleşme ihtimaline yönelik topa İl Başkanı Asuma Ali Güven de girdi.

Güven, meclis üyelerinin isyanına hak veren  İlçe Başkanı Umut Tekin'i kriz hakkında detaylı bilgi almak adına çağırdı. İkili il binasında bir araya geldi. Görüşmede İl Sekreteri Birgül Değirmenci de hazır bulundu.

İSTİFASIYLA GİTTİ
Ege Postası'nın edindiği özel bilgiye göre görüşmede sürpiz bir gelişme yaşandı. Tekin'in yanında istifa dilekçesi getirdiği, "Sorunun kaynağı bensem, istifaya hazırım" mesajını İl Başkanı Güven'e ilettiği öğrenildi.

Güven'in Tekin'in istifa seçeneğini anında veto ettiği ve uzun süredir ilçe başkanlığı yapan Tekin'in başarılı çizgisiyle örnek bir başkan olduğunu, ilçe başkanlığı boyunca gösterdiği ılımlı tavrı devam ettirerek krizin aşılmasına öncülük edeceğini söylediği öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞEREK ÇÖZECEĞİZ
Tekin'in kriz hakkında Güven'e bilgi verdikten sonra konunun aile içinde kalması için elinden geleni yapacağını, belediye başkanıyla iletişim halinde olarak parti zarar görmeden krizi çözme gayretinde olacağını Güven'e ilettiği öğrenildi.

Güven'in de "Konunun muhataplarının çabası ve sağduyusuyla orta yol bulunur" dediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.