Dolar 32,4242
%0.2
Euro 34,7957
%0.01
Altın 2.401,550
%0.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yeni anayasa çalışmalarındaki 48 maddenin altında partisinin imzası olduğunu belirterek, hükümete Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi ve yüzde 10 seçim barajının kaldırılması çağrısında...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 15:23
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yeni anayasa çalışmalarındaki 48 maddenin altında partisinin imzası olduğunu belirterek, hükümete Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi ve yüzde 10 seçim barajının kaldırılması çağrısında bulundu. Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde uzlaşılan 48 maddenin Meclis'ten geçirilmesi önerisine ilişkin, "Sayın Başbakan, hiç itiraz yok. 48 maddenin altında CHP'nin imzası var. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. Ondan önce yapmamız gereken, temiz siyasetin önceliklerinden biri olan Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim, ekleyelim. Hodri meydan, önce gelin siyaseti şeffaflaştıralım, hesap verebilir, arınabilir bir siyaset haline getirelim." şeklinde konuştu.

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin 2 milyon liraya mal olan Temizlik İşleri binasının açılış töreni, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Tekin, "Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim, yüzde 10 barajını indirelim. Sayın Arınç, size sesleniyorum. Erbakan döneminde, 'Yüzde 10, hak gaspıdır.' demiyor muydunu? Ne oldu şimd? Yarın siz de ihtiyaç duyacaksınız. Geçmiş dönemlerde birçok siyasi parti vardı, var mı şimd? Sizin de ömrünüz az kaldı. Ömrünüzün son dönemlerinde gelin Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim, millet kendi vekilini, belediye başkanını kendi seçsin. Bu model, dünyanın hiçbir yerinde uygulanan bir model değil." dedi.

İktidar partisini eleştirmenin bedelinin çok ağır olduğunu idida eden Gürsel Tekin, buna rağmen CHP'nin sürekli ve acımasızca eleştirildiğini, önümüzdeki süreçte partisiyle ilgili çok sayıda yalan, yanlış ve iftira dolu haberlerin çıkacağını savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken oruç açtığı şeklindeki fotoğrafı örnek göstererek, böyle haberlerin yapılmasında parti içinden bazı kişilerin jurnallik yaptığını iddia etti. Önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tekin, "CHP'nin iktidar olmadığı yerlere gitmelerini istiyorum. Birçok ile gittiğinizde kent değil, köy olduğunu göreceksiniz." diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise yaptığı konuşmada, dokuz yıl içinde 550 milyon liralık yatırımla 300 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Daha sonra 2 bin 400 metrekare alana sahip bina, kurdele kesilerek açıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.