Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirde bir haftada ikinci sözleşme bayramı

Büyükşehirde bir haftada ikinci sözleşme bayramı

İzmir Büyüşehir Belediyesi’nde bir haftada ikinci toplu sözleşme bayramı yaşandı. İZENERJİ işçilerinden sonra, Tüm Bel-Sen’de Örgütlü Büyükşehir Belediyesi memurlarıyla da toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre memur maaşlarına sosyal hakları da dahil toplamda yüzde 72 oranında zam yapıldı. Büyükşehir önündeki törende konuşan Başkan Soyer yine Gezi sloganlarından “Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ mesajını verdi. Soyer'den mesaj: Sonuna kadar sahip çıkacağız

  • Ege Postası
  • 02.08.2019 - 17:24

YUSUF TOMRUK/HAYRULLAH YILDIZ - EGEPOSTASI - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şubesi'nde örgütlü 5 bin 740 İzmir Büyükşehir Belediyesi memurunu kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonrası Büyükşehir hizmet binası önünde toplu sözleşme töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li belediye başkaları, Genel Sekreter Buğra Gökçe, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Anıl Kaçan, sendika temsilcileri, büyükşehir bürokratları ile çalışanları katıldı. İZENERJİ işçileriyle yapılan toplu sözleşmeden sonra, memurlara da verilen yeni haklar Büyükşehir önünde ikinci bir toplu sözleşme bayramı yaşattı. 

‘ARTIK BİR SENDİKAMIZ VAR’

Sözleşme töreni öncesi ilk sözü alan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Anıl Kaçan “Yüzlerce emekçiyle, iş yeri temsilcimizle toplu sözleşmenin gerçek kürsüsünü on yıllar sonra kurmuş bulunmaktayız. Tunç Soyer ve değerli bürokratlarına teşekkür ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye emekçilerinin artık bir sendikası var. Evimizin önünü güzelleştirdik, memleket mücade lesini atlama olmaz. Her emekçi için tarihsel sorumluluğumuz var. Memleketin hak hukuk adalet mücadelesinden ayrı bir sendikal mücadele düşünülemez. Bizler bu iyileştirmelere rağmen hala yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz. Günde 12 saat çalışan 2020 lira alan 14 milyon emekçi için sorumluluk almak zorundayız. Cumhuriyet devrimlerine savaş açanlara karşı sorumluluk almak zorundayız” diye konuştu.

‘ŞU TABLOYA BAKINCA DOĞRUSUNU YAPTIĞIMIZI GÖRÜYORUZ’

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt da “Hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum. İzmir’de güzelliklerin olduğu bir yer, Ankara’da neler yaşıyoruz. Belki bakan seçemiyorum ama belediye başkanı seçebiliyoruz. Şu tabloya bakınca doğrusunu yaptığımızı görebiliyoruz. İzmir’i daha güzel bir noktalara taşıyacağız. İzmir’de daha demokrat bir yerel yönetim anlayışı konusunda emekçilerimiz güçlerini esirgemeyeceklerdir” dedi.

‘BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM’

Sloganlar eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Soyer “Bugün burada alkışlarla güler yüzle beraber her şeye değer ve her şeyden güzel. İyi ki başkan olarak seçilmişiz ve sizlerle beraber bu yolculuğu beraber yürüyoruz. Geldiğimiz noktadan gurur duyuyorum. Bugün birlikte yürüttüğümüz çalışmada. Türkiye'ye örnek çalışmalar yapıldı. Tek tek sandık kurduk. Ankara ve İstanbul'a bakanlar ne farkımız olduğunu göreceklerdir. Örgütlü güç güçtür. Örgütsüz güç güç değildir. Kurtuluş yok hep beraber tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz. Bugün bunu hep birlikte söylemiş olacağız. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Biz bütün İzmirli'ye bu sloganı dedirtmeliyiz. Bizim örgütümüz Türk Milletidir Türk Halkıdır. O yüzden bu sloganı bir gün hep beraber atacağız. Diyeceğiz ki bu toprakların bize bahşettiği güzellikleri hep beraber yaşayacağız. Bizim mazeretimiz yok. İstanbul’un, Ankara’nın, Aydın’ın, Antalya’nın olabilir. Bizim yok. Biz yeşeren umudu büyüterek, Başka bir İzmir başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu buradan göstereceğiz. Nazımı’n söylediği gibi ‘Yaşamak bir ağaç gibi özgürcesine ve bir orman gibi kardeşçesine’ diyorum. Bugünden itibaren bu kardeşliği o ormana dönüştürmek ve bu güzelim topraklarda el ele omuz omuza yaşamalıyız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam diyorum. Hiçbir korkunuz olmasın sözleşmemize sonuna kadar sahip çıkacağız. Canla başla aşkla sahip çıkacağız” dedi.  Soyer’in konuşması sonrası sloganlar atıldı, halaylar çekildi ve tören sona erdi.    

İmzalanan sözleşmeye göre personele 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nda 750, Cumhuriyet Bayramı’nda 750 ve son olarak Kurban Bayramı’nda 100 lira olmak üzere 2 bin 500 lira tutarında 3 ikramiye ilave ödeme yapılacak. Bu sözleşme ile en düşük memur maaşı 4 bin 200 TL iken 4 bin 500 TL'ye yükselmiş olacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.