Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirde 'Aday' zirvesi! Kocaoğlu: Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki...

Büyükşehirde 'Aday' zirvesi! Kocaoğlu: Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki...

CHP il kongresi öncesi ortak adayda uzlaşılması için ilçe başkanlarıyla toplantı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlara akıllarında bir isim olup olmadığını sordu. İsimleri not eden Kocaoğlu, "Sizin aklınızda bir isim var mı" soruları üzerine "Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki aklımdan geçen bir isim yok. Ortak uzlaşı noktasında çalışma yapıyorum" dedi. Kocaoğlu, Egepostası'na da çarpıcı açıklamalar yaptı. Büyükşehirde 'Aday' zirvesi

  • Ege Postası
  • 16.12.2017 - 14:07

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- 'Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Olağan Kurultay süreci hızla ilerlerken, yarınki Çiğli İlçe Kongresi ile tamamlanacak ilçe kongreleri takviminin ardından gözler 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi’ne çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  bir süre önce yaptığı il başkanlığı için üzerinde uzlaşılacak tek adayın tespit edilmesi için de düğmeye bastı.

Bugün makamında ilçe başkanlarını ağırlayan Aziz Kocaoğlu akıllarındaki il başkan adayı ismini sordu, kendisi bir isim zikretmedi. Kendisine ‘Sizin aklınızdan geçen biri var mı'’ diye sorulan Başkan Kocaoğlu, ‘Namusum, şerefim üzerine yemin ediyorum ki aklımdan geçen bir isim yok. Ortak uzlaşı noktasında çalışma yapıyorum. Siz, belediye başkanları ve vekillerimizle görüştükten sonra birlikte karar vereceğiz. Herkesin kabulleneceği, örgütü kucaklayan bir isim olması önemli. Ortak uzlaşı noktasında çalışma yapıyorum. belediye başkanlarımız ve vekillerimizle görüştükten sonra birlikte karar vereceğiz. Şunu bunu istiyorum diye bir durumum söz konusu değil. Ortak adayda buluşmamız yeterli.

AZİZ KOCAOĞLU: HEPSİNİN GÖRÜŞLERİNİ ALDIK

Görüşme sonrası Egepostası'na bir değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, kendisinin isim zikretmesinin söz konusu olamayacağını, aklında bir isim olsaydı bu toplantıları yapmaya zaten gerek duymayacağını söyleyerek sözlerine başladı.

KOCAOĞLU: UZLAŞI ARAYAN KİŞİNİN KAFASINDA BİR ADAYIN OLMASI KADAR YANLIŞ BİR ŞEY OLAMAZ

Başkan Kocaoğlu, Buca İlçe Başkanının mazereti olması nedeniyle 29 ilçe başkanıyla görüşmesini tamamladığını belirterek, genel eğilim ve düşünceleri aldığını, belediye başkanları ve milletvekilleriyle de görüşeceğini, sürecin önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanmasının ardından tekrar görüşme yapacağını ve durumu netleştireceklerini açıkladı.

KOCAOĞLU: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONUNA KADAR ÇALIŞMALARI BİTİRİRİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, “Arkadaşlarla tek tek konuştuk. 29 ilçe başkanıyla görüştüm. Buca İlçe Başkanının mazereti vardı. Hepsinin görüşlerini aldık. Aklımda bir şey olsa toplantı yapmaya gerek yok. Söylerdim. Hep birlikte karar vereceğiz. Uzlaşı arayan kişinin kafasında bir adayın olması kadar yanlış bir şey yok. Genel eğilimi ve düşüncelerini değerlendirmek üzere bu toplantıyı yapıyoruz. Belediye başkanları ve milletvekillerimizle de görüşeceğiz. Zannediyorum önümüzdeki haftanın sonuna kadar çalışmaları bitiririz. Ondan sonra tekrar arkadaşlarla görüşerek durumu netleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İŞTE ZİRVE SAATLERİNDE YAŞANANLAR

Başkan Aziz Kocaoğlu, bugün başkanlık makamında görüşmek üzere tüm ilçe başkanlarını çağırdı. Kocaoğlu ilçe başkanlarına "Aklınızdan geçen bir isim var mı" diye sordu. Görüşmede Aziz Kocaoğlu bir isim zikretmedi, sadece ilçe başkanlarına fikirlerini sordu ve akıllarında bir isim olup olmadığını sordu. Kendisine ‘Sizin aklınızdan geçen biri var mı'’ diye sorulan Başkan Kocaoğlu, ‘Namusum, şerefim üzerine yemin ediyorum ki aklımdan geçen bir isim yok. Ortak uzlaşı noktasında çalışma yapıyorum. Siz, belediye başkanları ve vekillerimizle görüştükten sonra birlikte karar vereceğiz’ dedi.

ZİRVEYE İLK GELEN BAŞAK VE ÇALIŞKAN OLDU

Başkan Kocaoğlu’nun davetine icabet eden ilçe başkanları 13.30’da başlaması beklenen ilk mini zirve öncesinde başkanlığa gelmeye başladı. Zirve için ilk gelenler arasında CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan oldu.

BAŞKAN KOCAOĞLU NEVZAT KAVALAR İLE GELDİ

Başak ve Çalışkan başkanlık binası girişinde beklerken makam aracıyla başkanlık önüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu beraberinde CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar olduğu giriş yaptı.

İLÇE BAŞKANLARI SIRAYLA BAŞKANLIK MAKAMINA GİRİŞ YAPTI

Başkan Kocaoğlu’nun ardından CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve diğer ilçe başkanları da birer birer başkanlık makamına geldi. Basına kapalı gerçekleşen zirvede ‘üzerinde uzlaşılacak’ tek aday formülü masaya yatırılacak.

TEKER TEKER MAKAMA GİRİYORLAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başkanları önce makam odasında ağırladı. Burada çay-kahve içen başkanları tek tek içeri alıp özel konuşan Başkan Kocaoğlu’nun 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen il kongresine üzerinde uzlaşılacak bir aday etrafında birleşme önerisine nasıl baktıklarını ve düşüncelerini sordu.

2019 VURGUSU

Buca İlçe Başkanı dışında 29 ilçe başkanının tamamı toplantıya katıldı.

Başkan Kocaoğlu içerdeki başkanlarla teke tek görüşmesinde 2019 sürecinin önemi hakkında sohbet ettikten sonra il başkanlığı için adı geçen birden fazla isim olmasına karşın üzerinde uzlaşılacak, tüm örgütü kapsayacak bir aday üzerinde birleşilmesi önerisini tekrarladı ve başkanlara akıllarından geçen  bir isim olup olmadığını sordu.

AKLINIZDAN GEÇEN BİR İSİM YA DA ÖNERİNİZ VAR MI'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başkanlara ortak paydada birleşilmesi gerektiğini, 2019’ün önemli bir süreç olduğunu belirterek, “Önümüzde 2019 gibi önemli bir süreç var. Başarırsak iyi olur. İl başkanını birlik ve bütünlük içinde tespit edip çalışırsak güzel sonuçlar elde edebiliriz. Ben bir isim söylemeyeceğim. Ancak sizin aklınızdan geçen bir isim ya da öneriniz var mı” diye sordu.

Bazı ilçe başkanları, ilçe kongreleri sürecinin henüz tamamlanmadığını ve il başkan adaylarının henüz ortaya çıkmadığını belirterek, "Bu aşamada, bir isim konuşulmasını doğru bulmuyorum" dediği öğrenildi. 

AZİZ KOCAOĞLU: ORTAK VE MÜŞTEREK BİR KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIYLA BİR ADAY ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Öte yandan başkanlık makamına girişte Egepostası’na açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk toplantının bugün gerçekleşeceğini ancak bunun son olmayacağını, ilçe başkanları dışında belediye başkanları ve milletvekilleriyle de ardı ardına birçok toplantı gerçekleştireceğini açıkladı. Kocaoğlu şunları söyledi:

“Bu görüşme tek olmayacak. Tekrar tekrar toplanacağız. Bir çalışma yapacağız. Bunu arkadaşlara sunacağız. Ortak ve müşterek bir katılımcı yönetim anlayışıyla bir aday çıkarmak isteyeceğiz.”

KOCAOĞLU: TEK ADAY ÖNEMLİ DEĞİL HERKES ADAY OLABİLİR AMA..

Başkan Kocaoğlu, tek aday dışında adaylar çıkabileceğini, kimsenin aday olmaması şeklinde bir çağrı ve düşüncesinin olmadığını kaydederek, çoğunluğun onay verdiği ve çoğunluğu temsil edecek adayın ‘peşinde olduğunu’ dile getirerek şöyle konuştu:

“İlçe başkanlarımıza kongre süreci başlamadan önce kongre süreci ilçe başkanlıkları ve il delegasyonu oluştuktan sonra ilçe başkanlarımızla belediye başkanlarımızla milletvekillerimizle görüşeceğiz. Ona göre bir eğilime bakacağız.  Tek aday önemli değil herkes özgür iradesiyle çıkar aday olur. Orada bir problem yok. Benim söylediğim tek aday olacak diye bir şey yok. Ambargo koyacak bir şeyimiz yok. Bazı yerlerde öyle açıklamalar olmuş. Öyle bir şey de söz konusu değil. Sadece herkesin katıldığı, fikrini söylediği ve çoğunluğu temsil edecek bir adayın peşindeyiz. Uzlaşı adayı olsun.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun davetine katılan ilçe başkanları da Egepostası’na kısa değerlendirmelerde bulundu.

ŞAKİR BAŞAK: TEK ADAY ETRAFINDA BİRLEŞEBİLİRSEK ÇOK GÜZEL OLACAK

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, il başkanı arayışının henüz erken olduğunu ancak görüşmeden çıkacak yol haritasına göre hareket edilerek tek aday etrafında birleşilmesinin iyi olacağını söyledi, “Bana göre henüz erken. Ön görüşme olacak bu. Görüşmeden çıkacak yol haritasıyla birlik ve bütünlük içerisinde, tek adayın etrafında birleşebilirsek çok güzel olacak diye düşünüyorum.” dedi.

MERVE ÇALIŞKAN: UZLAŞMAYLA GİDİLİRSE DAHA İYİ OLUR KANAATİNDEYİM

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan da henüz erken olduğunu ancak il başkanı belirleme yönteminin konuşulması taraftarı olduğunu ve uzlaşma çıkmasını desteklediğini belirterek, “Daha erken ama yöntemin konuşulması gerektiği taraftarıyım. Uzlaşmayla gidilirse daha iyi olur kanaatindeyim." diye konuştu. 

NEVZAT KAVALAR: HERKESİN ORTAK VE UZLAŞACAĞI BİR ADAY ÇIKARIRSAK İYİ OLUR

Zirveye Başkan Kocaoğlu ile birlikte gelen CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da ortak uzlaşı adayının iyi olacağına inandığını dile getirdi, “Başkanımızın davetiyle buradayız. Tüm ilçe başkanlarımızla birlikte gireceğiz. Herkesin ortak ve uzlaşacağı bir aday çıkarırsak iyi olur.” dedi. 

UĞUR YILDIRIM: BİZ DE GÖRÜŞLERİMİZİ SÖYLEYECEĞİZ, PARTİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Toplantı öncesi konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da, görüşlerini dile getireceklerini belirterek, uzlaşı adayına destek verdiğini ifade etti, “İzmir CHP için örgütlerin değerlendireceğini düşünüyorum. Partimizin buradaki en yüksek temsilini sağlıyor. Bizlerle uzlaşı üzerinde görüşlerini paylaşacak. Biz de görüşlerimizi söyleyeceğiz. Partimiz ve İzmir için hayırlı bir sonuca varmayı diliyoruz.” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.