Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir işçisi alana indi: Ya sözleşme, ya grev!

Büyükşehir işçisi alana indi: Ya sözleşme, ya grev!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde seçimler öncesinde başlayan toplu sözleşme sürecinin tıkanması ve arabulucuya gitmesi üzerine belediye işçisi alanlara indi. Belediye yönetiminin sunduğu yüzde 6’lık zam teklifinin kabul görmemesi ve uzlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı alan sendika, “Ya davul zurna ile kutlama yapacağız, ya da greve çıkacağız” diyerek belediye yönetimine masa başında uzlaşma çağrısı yaptı. Büyükşehir işçisi alana indi:

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 15:40
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Öğlen saatlerinde Konak Pier Üstgeçidi’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyen bini aşkın belediye çalışanı , tıkanan toplu sözleşme sürecini protesto etti.
3 bin 500’ü aşkın İZENERJİ A.Ş. personelinin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen eylemde “Sözleşme hakkımız grev silahımız” sloganları ve “Sadaka değil toplu sözleşme” pankartları ile belediye binası önünde yürüyüş gerçekleştiren personel, belediye yönetimine çağrıda bulunarak, toplu sözleşme sürecinin bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.
 
 

SENDİKADAN ÇAĞRI: GELİN MASA BAŞINDA ÇÖZELİM
Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasında belediye işçisine seslenen DİSK Genel-İş 2 No’lu  Şube Başkanı Taner Şanlı, 26 Mayıs’ta son bulacak arabulucu sürecinin olumsuz sonuçlanması halinde grev kararı alacaklarını duyurdu ve şunları söyledi: “Belediye yönetimi ile bugün yaptığımız görüşmelerde yüzde 6’lık zam önerildi ancak bu rakam enflasyon rakamlarının da altında bizim istediğimiz insanca yaşanacak ücretlerdir. Büyükşehir Belediyesi artık bu ücret politikasından vazgeçmelidir. Belediye yönetimi toplu sözleşme görüşmelerinde artık uzlaşılabilir ve anlaşılabilir ücretlerle karşımıza gelmelidir. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sesleniyoruz, gelin bu sözleşmeyi masa başında çözelim ve davullarla, zurnalara kutlama yapalım. Biz bu süreçte asla siyaset yapmayacağız, yaptırmayacağız. Biz çocuklarımız, ailemiz için insanca yaşanacak koşullar istiyoruz. Bu süreci sonuna kadar sahipleneceğiz ve emeğimizin karşılığını alacağız. Büyükşehir Belediye Başkan’ımızın bu sürece kayıtsız kalmamasını istiyoruz. Eğer taleplerimiz gerçekleşirse, seçimden önce burada birlikte davul zurna ile halay çekeriz. Ya davul zurna ile kutlama yapıp halay çekeceğiz, ya da grevde davul zurna çalacağız.”
 


İŞÇİDEN EYLEME DEVAM KARARI
Eylemin ardından sloganlar ve ıslıklar eşliğinde protestoya son veren Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ A.Ş. çalışanları, talepleri kabul görmediği takdirde eylemlere devam edeceklerini duyurdu. 


METAL İŞÇİSİNE DESTEK VERDİLER

Eylemin ardından Bursa’da yaklaşık üç haftadır direnen otomotiv sektöründe çalışan metal işçilerine destek için yeniden toplanan Büyükşehir çalışanları, DİSK’e bağlı diğer sendikalar, KESK, TMMOB, TTB ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin desteği ile bir eylem daha düzenledi. Grup adına yaptığı basın açıklamasında üretimde kırılan rekorlara karşın, işçinin kalkınmadan pay alamadığını ve düşük gelirle çalışmaya mahkum olduğunu belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Sarı sendika, devlet taraf, patron sendikası güçlü, Bu üçlü işçinin üzerinde tepiniyor. Metal işçisi üzerinde kurulan bu sömürü düzeni artık kırılıyor. DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası bu çarkı çatırdattı. Arkadaşlarımız bütün baskılara karşın devlet-sermaye-sarı sendika kuşatmasına karşı yıllardır dimdik duruyor. Patron sendikası ile masaya oturmayacağız diyerek Türkiye’nin en güçlü sermaye örgütü olan MESS’i lime lime parçalayan Birleşik Metal, Renault, Tofaş, başta olmak üzere, mücadele bayrağını yükselten sınıf kardeşlerini selamlıyor. Türk Metal pusuda, patronlar pusuda, devlet kolluk kuvvetleri ile pusuda. Onlar pusuda ama biz de buradayız dostlar sizin yanınızdayız. Yalnız değilsiniz, bu zorbalığı hep beraber yeneceğiz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.