Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Başbakan'ın afişine zarar verince gözaltına alındı

İzmir'de Başbakan'ın afişine zarar verince gözaltına alındı

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 24 Mayıs Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı miting için konulan afişlerden bazılarına zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan A.H.T., sevkedildiği adliyede serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 15:08
Geçen 19 Mayıs sabahı, Karşıyaka Yunuslar Kavşağı'nda orta refüj ve yol kenarındaki direklere bağlı bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu çerçeveli afişlere zarar verildiğinin bildirilmesi üzerine, polis çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, 50x150 santim ebatlarında, üzerinde Başbakan Davutoğlu'nun fotoğrafı ve 'Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir'de, hep birlikte İzmir' yazısı bulunan çerçeveli afişlerden 4'üne zarar verildiği, bez kısımlarının yırtıldığı tespit edildi.

Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlileri, olay yerini gören güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Afişlere saat 07.50 sıralarında, sahil tarafından gelen 60-65 yaşlarında eşofmanlı bir kişinin zarar verdiğini belirledi. Bu kişinin her sabah aynı yerde sabah erken saatlerde yürüyüş yaptığı düşünülerek bir sonraki gün bölgede önlem alındı. Saat 07.30 sıralarında eşkale uygun bir kişi orta refüjde bulunan afişin yanına gelerek yere atıp yırttığı sırada görevlilerce yakalandı. Adının A.H.T. olduğu belirlenen bu kişi bir gün önceki afişlere de kendisinin zarar verdiğini kabul etti. Gözaltına alınan A.H.T. hakkında, 'mala zarar verme ve devlet büyüklerine hakaret' suçlarından işlem yapıldı. Ak Parti yöneticilerinin de şikayetçi olduğu A.H.T., emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Karşıyaka Adliyesi'ne sevkedildi. 

Savcılıkça ifadesi alınan A.H.T. daha sonra serbest bırakıldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.