Dolar 32,2176
%-0.08
Euro 34,7281
%0.15
Altın 2.402,200
%0.37
Bist-100 10.247,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den arabalı vapur atağı

Büyükşehir'den arabalı vapur atağı

Deniz taşımacılığını geliştirmek ve körfezdeki ulaşım imkanlarını arttırmak amacı ile çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez filosuna eklenecek 15 yolcu gemisinin yanı sıra 3 arabalı vapur daha katmak için resmen yola çıktı. Yerli ve yabancı firmaların katılımı ile arabalı vapur alım ihalesi gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki sene teslim edilmeye başlanacak olan arabalı vapurlar sayesinde Üçkuyular-Bostanlı arasındaki feribot seferlerini arttırarak, İzmirlilerin deniz ulaşımından daha rahat faydalanmasını sağlayacak.

  • Ege Postası
  • 11.12.2013 - 15:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Deniz taşımacılığının kent ulaşımındaki payını arttırmak ve İzmirlilerin deniz taşımacılığından daha fazla faydalanmasını sağlayabilmek için çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı içerisinde İZDENİZ A.Ş. filosuna 15 yolcu gemisinin yanı sıra üç arabalı yolcu vapuru daha katmaya hazırlanıyor. Üçkuyular-Bostanlı arasında sefer yapan feribot sayısını 5’e çıkartma ve sefer sayısını arttırma kararı alan Büyükşehir Belediyesi ilk adımı atarak, yerli ve yabancı firmaların katılımıyla arabalı vapur alım ihalesi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz dönemlerde feribot sayısındaki azalma nedeni ile sıkıntı yaşayan ve zaman zaman kiralama yolu ile feribot temin eden Büyükşehir Belediyesi, yeni arabalı vapurların teslim edilmesi ile birlikte hem rahat bir nefes alacak, hem de filonun genişlemesi ile birlikte vatandaşlara daha fazla ulaşım imkanı sunacak.


TEKLİF VERENLER ARASINDA YABANCI FİRMA DA VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleşen ihale oturumunda Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Sayar’ın başkanlığını üstlendiği ihale komisyonu, yerli ve yabancı firmalardan gelen teklifleri aldı. Toplam 10 firmanın dosya aldığı ihaleye 5 firma katılım gösterirken, ihale oturumuna katılan yabancı firmaların da olması sebebi ile, yurt dışlından gelen katılımcılar için toplantının tamamı İngilizce olarak tercüme edildi. En düşük teklifi 24 milyon 540 bin Euro ile ÇEKSAN Gemi İnşaat Sanayi ve Ticaret’in verdiği ihalede en yüksek teklif ise, 31 milyon 935 bin Euro ile körfez filosuna katılacak 15 yolcu gemisinin yapım çalışmalarını üstlenen Özata Tersanecilik firmasının da aralarında bulunduğu, Özata Tersanecilik-Asya Denizcilik-Astol Telekom Ortak Girişimi verdi. Diğer firmalardan Cemre Mühendislik 25 milyon 950 bin Euro, Sefine Denizcilik 24 milyon 869 bin Euro tutarında teklif verirken, ihaleye katılan Danimarkalı firma Jons Gram Hanssen A/S ise 29 milyon 531 bin 532 Euro’luk teklif sundu.

İLK FERİBOT 1,5 YIL SONRA TESLİM EDİLECEK

Verilen tekliflerin tamamı ihale mevzuatına uygun bulunarak ihale komisyonu tarafından kabul edilirken, komisyonun yapacağı incelemeler neticesinde sonuçlar firmalara bildirilecek ve en uygun teklif veren firma ile belediye arasında sözleşme imzalanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında imzalanacak olan yapım sözleşmesinin ardından, ilk arabalı vapur 550 gün sonra, kalan 2 arabalı vapur ise 180 gün ara ile teslim edilecek ve Bostanlı-Üçkuyular arasında seferlere başlayacak. Deniz filosuna katılan arabalı yolcu vapurlarının artması ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi, sefer sıklığında yeniden düzenleme yaparak feribot seferlerini arttıracak ve maliyetler de düşecek. Diğer yandan, yeni gemilerin sefere başlaması ile birlikte, idarenin ücret tarifesinde değişikliğe giderek, feribot ücretlerinde indirim yapabileceği de öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.