Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplu taşımada engelleri kaldıran uygulama

Toplu taşımada engelleri kaldıran uygulama

İzmir Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu taşımada yurt çapında örnek olacak bir uygulamanın temelini atmaya hazırlanıyor. Kentte yaşayan engelli, bayan ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan daha rahat ve güvenle faydalanabilmesi için hazırlanan ortak proje Büyükşehir Belediyesi Meclisi onayına sunuldu. “Adrese Teslim Toplu Taşıma” adı verilen proje kapsamında yaşlı, engelli ve bayan yolcuların gece 22:00’dan sonra otobüs durakları haricinde, güzergah üzerinde istedikleri noktalarda toplu taşıma araçlarından inebilmelerini sağlayan değişiklik meclis tarafından kabul gördüğü takdirde toplu taşımada yeni bir dönem başlayacak.

  • Ege Postası
  • 11.12.2013 - 10:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemlerde İzmirlilerden ve kent genelinde faaliyet gösteren birçok dernek ile sivil toplum örgütünden gelen önerileri değerlendirmeye alan İzmir Kent Konseyi, örnek bir çalışmanın altına imza atarak farklı bir uygulamanın altına imza attı. Gece saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanan engelli, yaşlı ve bayan yolcuların daha güvenle seyahat edebilmesi ve evlerine ulaşabilmesi amacıyla proje hazırlayan İzmir Kent Konseyi yönetimi, durak haricinde yolcu indirilebilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değişiklik yapılması talebinde bulundu.

PROJE VATANDAŞIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANDI


Kentin tüm noktalarını ve özellikle de gecekondu semtlerinde yaşayan vatandaşların taleplerini dikkate alan Kent Konseyi, vatandaşların toplu taşıma araçlarından daha güvenli ve rahat faydalanabilmesi için projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sundu. Belediye meclisinin onayına sunulan proje kabul edildiği takdirde, toplu taşımadan faydalanan engelli, kadın ve yaşlı vatandaşlar gece 22:00’dan sonra, durak haricinde istedikleri yerlerde otobüslerden inebilme imkanına kavuşacak.

“SOSYAL AÇIDAN ÖNEMLİ BİR PROJE”

Vatandaşlardan ve derneklerden gelen talepler üzerine harekete geçtiklerini ve projeyi hazırladıklarını belirten İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hareket kabiliyetleri sınırlı. Gece tek başına yolculuk yapan ve toplu taşımayı kullanmak zorunda kalan kadınlarımız da bazen güvende olmadıklarını belirtiyor. Biz, inecekleri durak ile ulaşacakları adres arasında mesafe olan insanların bu süreyi kısaltmaları için, güzergah üzerinde istedikleri noktalara bırakılmasını talep ettik. Özellikle gecekondu semtlerde uygulama hayati önem taşıyor. Bu yüzden gece 22:00 saatinden sonra otobüs şoförlerimizin inisiyatif kullanmalarını ve bu vatandaşlarımıza yardımcı olmalarını istedik. Geceleri söz konusu güzergahta yolculuk yapan kişiler aşağı yukarı bellidir. Projenin istismar edileceğini sanmıyorum. Hem güvenlik açısından, hem de sosyal açıdan son derece önemli bir proje. Kabul göreceğini düşünüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.