Dolar 32,3383
%0.18
Euro 35,1897
%0.02
Altın 2.248,430
%0.22
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de aile boyu eylem

Büyükşehir'de aile boyu eylem

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen park ve bahçeler ile yeşil alanların bakımına dair hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanması sonrasında zorlu günler geçiren İZENERJİ A.Ş. personeli Perşembe günü yeniden eyleme gidiyor. Mesaiye eylem ile başlayacak olan belediye çalışanlarına düzenlenecek eylemde ailelerinin de destek vermesi beklenirken, 1170 işçinin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası da eylem sürecine yapacağı sürpriz hamle ile damga vuracak.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 15:53
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERİVİSİ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplam 1170 personeli kapsayan kent genelindeki park ve bahçelerin bakım ve temizlik hizmet alım ihalesini taşeron firma Dermar A.Ş’nin alması sonucu başlayan kriz tam gaz devam ederken, belediye çalışanlarının örgütlü bulunduğu sendikadan kritik bir hamle daha geldi. 1170 İZENERJİ A.Ş. çalışanını işsiz kalma ya da taşerona geçme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihale sürecinin ardından eylem kararı alan personel bu sefer aileleri ile birlikte “Taşerona hayır” diyecek.  
 
 
MESAİYE EYLEM İLE BAŞLAYACAKLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplam üç ayı kapsayan kritik hizmet alım ihalesinin ardından mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’nin devre dışı kalmasıyla birlikte işsizlikle karşı karşıya kalan 1170 personel aile boyu eyleme gidiyor. Geçtiğimiz hafta belediye önünde “Ekmek zinciri” eylemine giden İZENERJİ A.Ş. çalışanları bu kez kitlesel bir eylemle taşeronlaşmayı protesto edecek. Perşembe sabahı saat 08:00’da Konak Pier önünde toplanacak olan belediye işçisi, aileleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek bir basın açıklaması yapacak. İzmir halkının da desteğini almak için sürpriz bir eylem şeklini de hayata geçirmeye hazırlanan İZENERJİ işçileri, seslerini duyurmak adına bir kez daha mesaiye eylem ile başlayacak.
 
“MAĞDUR OLAN SADECE İŞÇİ DEĞİL”
Personeli yakından ilgilendiren ihale sonrasında sendikanın başladığı eylem süreciyle ilgili bilgiler veren DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, “Sadece Perşembe günü değil, 1 Ekim’de de iş yerlerimizde ailelerimiz ile birlikte oturacağız. Burada sonuçta mağdur olan sadece bizler değiliz. Ailemiz, çocuklarımız, çevremiz de mağdur olacak. Bu yüzden eyleme ailelerimiz de destek verecek. Asıl mağduriyeti onlar yaşayacak. Eylemde sürprizlerimiz de olacak. Eylem içerisinde İzmir halkının tepkisini çekecek birkaç ilginç hamlemiz de olacak” diye konuştu. Hizmet alım ihalelerinin belediye şirketlerine doğrudan verilmesiyle ilgili olarak TBMM’de çalışma yürütülmesine dair İzmir milletvekillerine yaptıkları çağrıyı da yineleyen Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ayrıca şunları dile getirdi: “Daha öncesinde de söyledik. İzmir milletvekillerinin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Sonuçta onlar bu halk için seçildi. Halkın çıkarlarını gözetmek zorundalar. Eğer bizlerin çıkarlarını gözetmeyeceklerse bu vasıflarını yitirmişler demektir. Bu konu düzeltilebilecek bir konu ve önümüzdeki dönemde torba yasaya eklenecek bir madde ile sıkıntımız da çözüme kavuşacaktır. Biz çok zor taleplerde bulunmuyoruz. Yeri geliyor bir gecede 100-200 yasa çıkabildiği yerde, 10 dakikada bize zaman ayırıp yasa çıkartabilirler. Eğer yapılmıyorsa da, bu meclis halk için, değil, bizler için değil, bu ülke için değil de kimin için çalışıyor'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.