Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1442
%-0.11
Altın 2.241,090
%-0.11
Bist-100 8,73
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi, o semte taşınacak

Konak Belediyesi, o semte taşınacak

​Uzun süredir yeni hizmet binası yapabilmek için yer arayışlarına devam eden Konak Belediyesi, çalışmalarında son noktaya geldi. Yeni belediye binası için Yenişehir Semt Pazarı’nın olduğu alanı adres seçen Konak Belediyesi, yıl sonunda ihaleye çıkarak yeni belediye binası için yapım çalışmalarına başlayacak. Pazar esnafı ise yine aynı bölgede yer alan belediyeye ait ayrı bir parsele taşınacak.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 12:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Basmane Meydanı olarak da bilinen 9 Eylül  Meydanı’nda yer alan hizmet binasında çalışmalarına devam eden Konak Belediyesi, artan iş yükü ve genişleyen nüfusu ile birlikte yeni belediye hizmet binası yapmak için sürdürdüğü yer arayışlarında nihayet sonuca ulaştı. Bir süredir devam eden incelemeler sonrasında Tepecik’te yer alan Yenişehir Pazar Yeri’nde karar kılan belediye yönetimi 2015 yılının başında taşınma için gerekli işlemleri başlatacak.
 


 
BELEDİYE TEPECİK’E TAŞINIYOR
Basmane Meydanı’nda yer alan iki ayrı hizmet binasında çalışmalarını yürüten ve vatandaşlara hizmet götüren Konak Belediyesi, Yenişehir Semt Pazarı’nın bulunduğu alana yeni hizmet binası yapacak. Tepecik’te yer alan ve 5 bin metrekarelik alana sahip pazaryerini yıkarak baştan sona yenileyecek olan belediye, buraya toplam 15 bin metrekare inşaat alanına sahip 3 katlı yeni belediye sarayı inşa edecek. Ulaşım yolları, yoğunluk ve vatandaşların erişim kolaylığı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak yeni belediye sarayı için Tepecik’i seçen Konak Belediyesi, yıl sonunda ihale hazırlıklarını tamamlayarak 2015 başında da inşaat çalışmalarına başlayacak.
 
3 MİLYON TL’YE MAL OLMUŞTU
Toplam 1,5 yıl süreceği öğrenilen çalışmaların ardından belediye birimlerinin tamamına yakını Gaziler Caddesi ve Yeşildere Çevreyolu kesişimindeki yeni hizmet binasına taşınacak. Yeni binası için hazırlanacak projede otopark sıkıntısına da çare getirecek yer altı garajına yer veren  belediye yönetimi, son dönemlerde boşalan ve iş hacmi düşen pazarcı esnafına da aynı alanın yanında yer alan belediyeye ait diğer parselde yeni bir yer yapacak.
 
PAZARCILAR ODASI: YENİ YER VERİLİRSE SORUN OLMAZ
Konak Eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde 9 Eylül 2008’de hizmete açılan ve toplam maliyeti 3 milyon TL’yi bulan Yenişehir Pazaryeri’nin yıkılması ve pazar tezgahlarının bir başka alana taşınmasının esnaf açısından olumsuz etki yaratacağına dikkat çeken İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Belki esnafından taşınması bizler için daha iyi olacak. Mevcut pazaryerinde bazı sıkıntılar vardı. Ancak pazarsız olmaz. Eğer belediye yenisini yapacak ve esnaf mağdur olmayacaksa bizler için sıkıntı yok. Henüz belediye ile bu konu hakkında görüşmedik. Biz de konuyla ilgili fikirlerimizi ve önerilerimizi belediyeye sunmaya hazırız” dedi.
 
PEKDAŞ “PERSONEL KUCAK KUACAĞA ÇALIŞIYOR” DEMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada mevcut belediye binasının hizmet konusunda yetersiz kaldığına vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, vatandaşa hizmet konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtmiş ve “Bütün birimlerimiz kucak kucağa çalışıyor. Verimli bir hizmet sunulabilmesi için çalışma mekanlarının verimli olması lazım. bizim müdürlüklerimizde çalışan arkadaşlarımızın çalışabilmesi için masa koyabileceğimiz yerler bile yok. İmar müdürlüğümüz dosyalarını açabilecek bir yer dahi bulamıyor. Daha verimli ve daha rahat bir çalışma ortamı yaratmak istiyoruz. Yeni bir hizmet binası yapmak zorundayız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Neticeleninceye kadar da sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak zorundayız” şeklinde konuşmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.