Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa'da patlama: 1 ölü, 13 yaralı!

Bursa'da patlama: 1 ölü, 13 yaralı!

Bursa’da Ulucami yanında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 18:00

Bursa'da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi. Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Ana baba günü yaşanırken, camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti.



Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Kanlar içindeki yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.

CANLI BOMBA OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Polis, Ulucami’nin batı cephesinde bir kadının yerde kanlar içinde cansız yattığını görerek, canlı bomba olma ihtimali üzerinde durdu. Bir diğer ihtimal el yapımı patlayıcıydı. Önceden bırakılan el yapımı patlayıcının kumanda ile patlatılmış olabileceği ihtimali de değerlendirildi. Trafo, doğalgaz veya tüp patlaması ihtimali de araştırıldı.

Ancak Bursa'daki patlamanın kadın canlı bombanın yanındaki bombayı patlatması nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi.

ELİNDE POŞET VARDI 

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu öğrenildi. Kadın teröristin camideki vatandaşları ya da turistleri hedef aldığı ihtimali değerlendiriliyor. Bir diğer ihtimal ise patlayıcıyı bir noktaya yerleştirmeye çalıştığı yönünde. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bombanın kadın olduğu, parçalandığı kesin. Parmak izi alındı, kimliği araştılıyor. 

GÖRGÜ TANIKLARI: BEYAZ DUMAN YÜKSELDİ

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.

VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi. 

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.