Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hırsızlık ve yağmaya beş tutuklama

Hırsızlık ve yağmaya beş tutuklama

İzmir'in Buca İlçesi'nde şüphe üzerine durdurulan kiralık otomobildeki şüphelilerin hırsızlık suçuna karıştıkları belirlendi. Suça sürüklenen çocuk Ö.A. ailesine teslim edildi, diğer 2 kişi ise sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Bir başka olayda ise yağma suçundan bir kişi tutuklandı. Konak'ta71 suç kaydı bulunan T.G., çaldığı araçla polise yakalandı.

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 10:57

Buca İlçesi'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, şüphe üzerine bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramalarda, 167 TL para, 1 televizyon ve 29 santimetre uzunluğunda hilti kırıcı ucu ele geçirildi. Otomobildeki suça sürüklenen çocuk Ö.A. (14), C.C. (20) ve A.A. (19) polis merkezine götürüldü. Şüphelilerin A.K.'ye ait işyerinden hırsızlık suçuna karıştığı belirlendi. Yaşı küçük olan Ö.A. ailesine teslim edilirken, adliyeye sevk edilen diğer 2 şüpheli tutuklandı. Bu arada, kiralık otomobilde bulunan malzemeler sahibine teslim edildi.

SUÇ MAKİNESİ YAKALANDI

İzmir'in Konak ilçesinde, 64'ü hırsızlık olmak üzere 71 suç kaydı bulunan T.G., çaldığı araçla polise yakalandı. Geçen cumartesi günü Eşrefpaşa bölgesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri araca 'dur' ihtarında bulundu. Araç durmayarak kaçmaya devam edince ara sokaklarda yaşanan kovalamaca sonucunda araç durdurulurken bu esnada arabadan inerek kaçmaya çalışan T.G.(30) polise yakalandı. Yapılan teknik çalışma neticesinde T.G.’nin 64'ü hırsızlık olmak üzere 71 suç kaydı olduğu ve Karabağlar bölgesinde 1 iş yeri ile 4 evde hırsızlık yaptığı tespit edildi.

ARACI BAŞKA YERDEN PLAKAYI BAŞKA YERDEN ÇALMIŞ
Araç ile ilgili yapılan incelemede, T.G.’nin geçen 19 Nisan tarihinde Hatay bölgesinde M.K.E.(85)’nin ikametinden elektronik eşya ile birlikte aracın anahtarını alarak otoparkta bulunan aracı çaldığı, aracın üzerinde bulunan plakayı ise 23 Nisan günü H.A.(47) isimli şahsın aracından çaldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından T.G., çıkarıldığı mahkeme tarafından 1 iş yerinden hırsızlık, 5 evde hırsızlık, oto hırsızlığı ve otodan plaka hırsızlığı suçlarından tutuklandı.

YAĞMAYA TUTUKLAMA 

Öte yandan İzmir'de, yaptıkları anlaşmaya rağmen, kendilerine define arama işinde kullanmak üzere kepçe temin etmediği belirtilen 54 yaşıdaki R.A.'yı kaçırıp, 210 TL para ve cep telefonunu gasp etmekle suçlanan 5 kişiden 46 yaşındaki K.Y. tutuklandı.

İddiaya göre R.A., geçen 16 Nisan'da saat 22.00 sıralarında, Menemen'deki bir evin bahçesinde define arama işinde kullanılmak üzere kepçe temin etmek için anlaştığı kişilerle birlikte bu ilçeye gitti. R.A.'nın kepçeyi temin etmediğinin anlaşılması üzerine, kendisini Ömer adıyla tanıtan bir kişi "Benimle oynama bu kepçe bu gece gelecek, gelmez ise kafana sıkarım" dedi. R.A.'yı zorla araca bindirip önce Menemen ilçesindeki boş bir araziye daha sonra da Karşıyaka ilçesinde iki tünel arasında bulunan ormanlık alana götürdü. Burada kendisinin polis olduğunu söyleyerek darp edip, tehditle cüzdanında bulunan 210 TL parayı ve cep telefonunu alıp, yanındaki 4 kişiyle birlikte olay yerinden ayrıldı. Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlılar K.Y.(46), O.M.(31), H.A.(31), A.D.(39) ve İ.A.'yğı (43) yakaladı. Kendisini Ömer adıyla tanıtan K.Y.'nin üst aramasında, müşteki R.A.'ya ait nüfus cüzdanı ve cep telefonu, 1 adet metal polis rozeti, başkası adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, bindikleri araç içerisinde yapılan aramada ise darp olayında kullandıkları bijon anahtarı ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan O.M., H.A., A.D. ve İ.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, K.Y. ise "geceleyin birden fazla kişi ile yağma" suçundan tutuklandı. 

CEP TELEFONU GASP EDEN ÜÇ KİŞİ YAKALANDI

İzmir'in Konak ilçesinde, 14 yaşındaki bir çocuğun cep telefonunu gasp ettiği ileri sürülen 3 kişi yakalandı. 

Olay, geçen 9 Mart günü saat 23.30 sıralarında, Fevzipaşa Caddesinde meydana geldi. A.S.’nin cep telefonunun bıçak çekmek suretiyle 3 kişi tarafından alınması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Yapılan araştırmanın ardından olayı gerçekleştirenlerin E.Y.(20), M.N.T.(16) ve E.Ö.(16) oldukları tespit edildi. Gasp Büro Amirliği ekipleri, yapılan operasyonla zanlıları yakaladı. Adliyeye sevk edilen E.Ö. ile E.Y. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalırken, M.N.T. tutuklandı.(Ajanslar)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.