Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu tablo her şeye değer

Bu tablo her şeye değer

İzmir'de 11 yıldır eczacı teknikeri olarak görev yapan 26 yaşındaki Nuran Baştan'ın bir ay önce başlattığı, "Bu bayram bir çocuk da sen giydir" kampanyasına destek yağdı. 900 çocuk sayısı 2 bine ulaştı. Bayram kıyafetlerinin arasından şeker, harçlık ile öğüt ve iyi dilek notları çıktı. Bayramlık, şeker, harçlık ve öğüt dağıttılar

  • Ege Postası
  • 30.06.2016 - 13:01

Eczacı teknikeri olan Nuran Baştan, bir öğretmen arkadaşının sınıfındaki yoksul öğrencileri üzülerek anlatmasıyla harekete geçti ve sınıftaki bazı öğrencilere kendi imkanlarıyla kıyafet aldı. Sonra akrabalarına ve yakın çevresine söyleyerek hediye sayısını artırdı. Baktı ki ihtiyacı olan çok çocuk var, bu kez de Facebook'ta 'Bu bayram bir çocuk da sen giydir' adlı grup kurdu.

Üye sayısı bir ay içinde 9 bin 100'e ulaştı, 900 çocuğa kıyafetleri okullarında teslim edildi. Sistemde ihtiyaç sahibi çocuklar okul müdürleri, öğretmenler ve ilçe kaymakamı tarafından belirleniyor, gönüllülere çocuğun adı, soyadı, yaşı ve cinsiyeti bildiriliyor. Gönüllü kıyafet, iç çamaşırı, çorap, ayakkabı hatta bazen toka, kemer gibi aksesuarlar da satın alarak hediye paketini Baştan'ın eczanesine kargo ile gönderiyor. Baştan da yaz tatili olmasına rağmen okul müdürü ve öğretmenlerin katılımı ile hediye paketlerini çocuklara okullarında teslim edip, fotoğraflarını gönüllüye gönderiyor. En son Çamdibi İlköğretim Okulu'nda dağıtılan hediye paketlerinin içinden şeker, bayram harçlığı ve üzerinde "Mutlaka oku, hayatını kurtar" gibi öğütler ve iyi dileklerin yazılı olduğu notlar da çıktı. Çocuklar hediye paketlerini açar açmaz kıyafetlerini giydi, ayakkabılarını denedi.

Baştan, kamyanyaya destek yağdığını belirterek, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın projesine her türlü desteği vereceğini vurgulayarak ilk etapta 600 çocuk giydirdiğini söylerken sözlerini şöyle sürdürdü: 

"LC Waikiki'nin patronu Vahap Küçük de aradı. O da 600 çocuğa kıyafet göndereceğini söyledi. Daha önce İzmir dışına çıkamıyorduk. Şimdi talep üzerine Urfa Rehabilitasyon Merkezi ile Sivas'taki çocuklara da kargoyla göndereceğim. Gönüllü sayısını artırarak ekibi de genişletmem lazım. Bu iyilik hareketi hızla büyüyor. Ne kadar çok çocuğun yüzünü güldürrüsek o kadar iyi. Gönüllüler hediyelerini kendileri de verebilir. Gelemezse biz fotoğraflayıp onlara iletiyoruz. İlk kez elbisesi olan kızların, hediye paketinden beğendiği çizgi film kahramanının tişörtü çıkan erkeklerin mutluluğu her şeye değer."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.