Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu çocuklar oyuncak değil ‘yaşam’ istiyor!

Bu çocuklar oyuncak değil ‘yaşam’ istiyor!

Manisalı Zeynep ve Kütahyalı Emre... İkisi de lösemi hastası ve ikisinin de bağışçıları ilik vermekten son anda vazgeçti. Bu gerçek iki çocuktan saklanırken aileleri yardım çağrısında bulundu

  • Ege Postası
  • 06.06.2018 - 06:25

Manisa'da yaşayan lösemi hastası Zeynep Topçu'nun (8) ailesi, 2 yıldır amansız mücadele ettikleri hastalıktan kızlarını kurtarmak için umutlanmışken hayal kırıklığına uğradı. Bir ay önce Zeynep'e ilik nakli yapılması için uyumlu donörün bulunduğunu öğrenen aile, bağışçının vazgeçmesiyle büyük üzüntü yaşadı. Kütahya'da yaşayan ve uygun kemik iliği bekleyen lösemi hastası 9 yaşındaki Emre Çatal da, bulunan donörlerden biri kararından vazgeçip diğer ikisine de ulaşılamayınca çaresiz kaldı.

HAYATI BUNA BAĞLI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan Topçu Ailesi'nin küçük kızı Zeynep, iki yıldır lösemi tedavisi görüyor. İlk teşhisin konulduğu 2016 yılından itibaren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören Zeynep'in ailesi, ilik nakli için uyumlu bulunan donörün bağıştan vazgeçmesi üzerine yıkıldı. Donörünün vazgeçtiğinden haberi bile olmayan Zeynep'in durumunun birkaç gün önce daha da ciddileştiğini söyleyen baba Abdülkadir Topçu, Almanya'dan gelen sonuçlara göre hastalığın ikinci kez nüksettiğini öğrendiklerini anlattı. Zeynep şimdi yanında kalan annesi ve doktorları dışında kimseyle görüşemiyor. Baba Abdülkadir Topçu, donöre seslenerek, "Çok zor durumdayız, acilen ilik nakli gerekiyor.

Madem gönüllü oldunuz, lütfen verici olun. Kızımızın hayatı buna bağlı" dedi. Kütahya'da yaşayan Ömer Faruk ve Aysen Çatal çiftinin Kütahya Tavşanlı Tarhan İlkokulu 2. sınıfta okuyan oğlu Emre Çatal'a da geçen yıl Ankara Onkoloji Hastanesi'nde lösemi teşhisi konuldu. Bir süre sonra Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen Çatal, kemoterapi tedavisi gördüğü hastanede uygun kemik iliği bekledi.

İZMİR'E YERLEŞTİLER

Bu arada Emre'nin tedavisi için öğretmen olan ailesi İzmir'e yerleşti. Felsefe öğretmeni baba Ömer Faruk Çatal, Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde görevine başladı, anne Aysen Çatal ise refakatçi olarak hastanede oğlunun yanında kaldı.

KABUL ETMEDİ

Hastanedeki ilk tetkiklerde kemik iliği için ailede uygun donör tespit edilemedi ama Almanya'da 2, Güney Kıbrıs ve Türkiye'de de birer donör bulundu. Doktorlar, Emre için Almanya'daki 55 yaşındaki donörü "yaşı büyük" olduğu için elemek zorunda kaldı. Almanya ve Güney Kıbrıs'taki adaylara ise sisteme verdikleri iletişim bilgilerinden ulaşılamadı. Türkiye'de yaşayan 34 yaşındaki donör ise son anda nakli kabul etmedi. Emre de donörünün bağıştan vazgeçtiğini bilmiyor. Baba Ömer Faruk Çatal, hastanede yatan oğlu Efe'nin arkadaşlarıyla karnesine kavuşabilmeyi ve büyüyünce çok iyi bir futbolcu olabilmeyi istediğini söyleyerek yardım istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.