Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalılar tiyatro açısından çok şanslı

Bornovalılar tiyatro açısından çok şanslı

Bornova Belediyesi; 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, “Şehrin Yaşamında Yer Almak” başlıklı söyleşide Uğur Mumcu ve Kültür Merkezi’nde Levent Üzümcü’yü ağırladı. Yoğun ilgi gören söyleşide Üzümcü, Bornovalılar tiyatro açısından çok şanslı olduğunu “Bu hizmetin kıymetini bilin. Tiyatro sahnesine pamuklar içinde bakın” sözleriyle vurguladı

  • Ege Postası
  • 30.03.2015 - 10:55
Bornova Tarlabaşı doğumlu ünlü tiyatrocu Levent Üzümcü, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Bornovalı hayranları ile buluştu. Uğur Mumcu ve Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde gerçekleşen “Şehrin Yaşamında Yer Almak” başlıklı söyleşide BBŞT(Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu)’den övgüyle söz eden Üzümcü, “Sizler gerçekten çok şanslısınız. Pek çok kentte olmayan bu tiyatronun kıymetini bilin ve sahip çıkın.” dedi.
 
Kadınlar tiyatroda da ikini plana itiliyor
 
Yoğun ilgi nedeniyle çoğu kişinin ayakta takip ettiği söyleşide, tiyatronun geçmişten günümüze uzanan süreci ile ilgili öyküler anlatan Üzümcü, tiyatroyu avını rüzgar yardımıyla koklayan bir avcı gibi koklamak gerektiğini söyledi. Dünya tiyatro tarihini çarpıcı örneklerle anlatan Ünlü Oyuncu, kadının her alanda olduğu gibi bu sanat dalında da güçsüz gösterilerek ikinci plana itildiğini belirtti.
 

Ben çocukluğumu cebimde taşıyorum
 
Tiyatroya Eşrefpaşa Lisesi’nde okuduğu yıllarda merak sardığını anlatan Levent Üzümcü, hayranlarına William Shakspeare’i mutlaka okumaları yönünde tavsiyede bulundu. Aile içi eğitimin bütün eğitimlerden önemli olduğunu söyleyen Üzümcü, Doğan Cüceloğlu’nun “Bir insanın anavatanı çocukluğudur” sözünü hatırlatarak “Çocuklarınızı dövmeyin, onları dinleyin, şefkat gösterin. Bırakın yapmak istediklerini yapsınlar. Benim babam tiyatroya olan hevesim konusunda bana destek oldu ve şimdi böyle konuşabiliyorum. Ben çocukluğumu cebimde taşıyorum ve herkese bunu yapmasını tavsiye ediyorum” dedi.
 
Söyleşinin sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Üzümcü, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.