Dolar 32,3447
%-0.04
Euro 34,8301
%0.11
Altın 2.384,510
%-0.51
Bist-100 10.222,00
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalılar Cumhuriyet için yürüdü

Bornovalılar Cumhuriyet için yürüdü

Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet’in ilanının 92. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği fener alayı yürüyüşü binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İş Bankası viyadüklerinin altından başlayıp Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve binlerce vatandaş katıldı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 11:21
Bornova’da Cumhuriyet’in ilanının 92. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye çelenkleri konuldu. Törene Bornova protokolünün yanısıra CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı.



Akşam ise Fener Alayı yürüyüşünde Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayrakları Atatürk posterleri ve meşalelerle adeta kırmızıya boyandı. Çevre yolu viyadüklerinin altından başlayan yürüyüş kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bornovalının katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşların heyecanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu. Marşlar hep bir ağızdan söylenirken ev ve işlerlerinden korteji selamlayanlar da Cumhuriyet coşkusuna katıldı.



Yürüyüş sonrası Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Bornovalılara hitaben konuşmalar yapıldı. Kurtuluş Savaşı’nın Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in sıktığı ilk kuşunla İzmir’de başladığını, aynı şekilde düşmanın denize dökülmesi ile İzmir’de son bulduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunun içindir ki İzmirliler Cumhuriyet’e ve Ulu Önderimiz Atatürk’e her zaman sahip çıkacaktır. Ne mutlu böyle bir öndere sahip olan Türk Milletine. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyetin hep birlikte büyük emeklerle kurulduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bizlere bu özgür ve bağımsız ülkeyi armağan eden aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bizlerden sonraki nesillerin Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağından eminim. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

29 Ekim’i hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu: “Cumhuriyet fazilettir, erdemdir, ileriye gitmektir. Cumhuriyet sayesinde bu bayrak altında özgürce yaşayabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” diye konuştu. Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimize de dikkat çeken Başkan Atila, barış vurgusu yaparak “Analar artık ağlamasın. Bornova’dan İzmir’den doğan bu ışık tüm ülkemizi aydınlatsın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.