Dolar 32,3804
%0.07
Euro 34,7766
%-0.04
Altın 2.398,160
%0.06
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konaklı çocuklar Cumhuriyet’i şenlikle kutladı

Konaklı çocuklar Cumhuriyet’i şenlikle kutladı

İzmir’in merkez ilçesi Konak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çok renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bayram sevinci yaşayan yüzlerce çocuk Hatay Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Çocuk Şenliği’nde buluştu.

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 10:01
Konak Belediyesi ile Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen etkinliğeKemal Reis, Namık Kemal, Müdefa-i Hukuk, Yapıcıoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Necatibey, Halitbey, Türk Koleji, Meliha-Doğan Akad İlköğretim okulları ile Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan öğrenciler katıldı. Cumhuriyet coşkusunun eğlenceyle buluştuğu şenliğeKonak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler de katıldı.



EN RENKLİ KUTLAMA
Bu yıl ilk kez düzenlenen şenlikte buluşan Konaklı çocuklar ellerindeki Türk Bayrakları ile alanını adeta gelincik tarlasına çevirdi. Gün boyu süren aktivitelerle keyifli bir gün geçiren minikler kendileri için hazırlanan 9 ayrı oyun parkurunda bayram sevincini doyasıya yaşadı. Kurulan atölyelerde eğitmenler eşliğinde kukla, maskeve çamurdan heykeller yapan çocuklar alandaki mini basket ve kalede düzenlenen yarışmalarla keyifli zaman geçirdi. Balon ve yüz boyama oyunlarıyla renklenen etkinlikte çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Şubadap Müzik Grubu’nun eğlenceli şarkılarıyla renk kattığı şenlikte miniklerin oyunlarına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Rengarenk boyalarla boyadıkları elleriyle dev ponaya el izlerini çıkararak ‘Ata’ya dokunmak’ isimli bir tablo yapan miniklere Başkan Sema Pekdaş da eşlik etti.



YAŞASIN CUMHURİYET
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenlenen şenlik sayesinde eğlenerek kutlayan miniklerin sevincine ortak olan Başkan Pekdaş, “Cumhuriyet demek; özgürlük demek. Bu nedenle Cumhuriyet’i koruyacağız. 92 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları Cumhuriyet’i kurmak için çok çalıştılar. Bize özgür, bağımsız bir ülke bıraktılar. Bu ülkeyi yüceltmek, ileri götürmek, her alanda yüceltmek bizim görevimiz. Hem şenlikler yapıp eğleneceğiz hem de bu ülkenin özgür olmasını, gelişmiş bir ülke olmasını sağlayacağız” dedi. Pekdaş, konuşmasını “Yaşasın Cumhuriyet” diyerek noktaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.