Dolar 32,2452
%0.01
Euro 34,8156
%0.4
Altın 2.419,200
%1.08
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova, Güçbirliği Platformunu ağırladı

Bornova, Güçbirliği Platformunu ağırladı

İzmir'de 300'e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği" Eylül ayı olağan toplantısını Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı toplantıda Bornova Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi alan Platform üyeleri Bornova turuna da çıktı.

  • Ege Postası
  • 08.09.2015 - 10:56
Terör olayları nedeniyle ülke olarak zor ve acı günler yaşadığımızı hatırlatan Başkan Atila, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Ne olursa olsun hiçbir güç, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için hayatını feda eden tüm şehitlerimiz adına, ülkemiz için çok çalışmalıyız” dedi.

Bornova Belediyesi , "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği" platformunun Eylül ayı toplantısına ev sahipliği yaptı. Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’da katılarak Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Terör olayları nedeniyle ülke olarak zor ve acı günler yaşadığımızı hatırlatan Başkan Atila, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Ne olursa olsun hiçbir güç birlik ve beraberliğimizi bozamayacak. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için hayatını feda eden tüm şehitlerimiz adına, ülkemiz için çok çalışmalıyız” dedi.

Eğitim önceliklerimiz arasında
Bornova’nın içerisinde üç üniversite ve bir çok sanayi sitesi bulunan büyük bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, günlük insan hareketliliğinin bir milyonu geçtiğini hatırlattı.  Üniversitelerin kente kattığı değerin büyük önem taşıdığını anlatan Başkan Atila, “Eğitim bizim en büyük önceliğimiz.  Kentimizde 3 ünversitenin yanında birçok okul da bulunuyor. Bunlar dışında ise Belediyemiz bünyesinde kurulan Genç Kaşifler Bilimevi ve  BELGEM gibi eğitim kurumlarımız var. BELGEM’de bu sene maddi durumu iyi olmayan 5 bin 600 öğrenciye dershane hizmeti veriyoruz” dedi. Bornova’nın turizm kenti olması için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Atila, “Büyük sanayi sitelerinin çoğu kentimizde bulunuyor. İzmir’e ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” diye konuştu.



Dost Market ve Dost Kart
Bornova’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan Dost Market uygulaması hakkında da bilgiler veren Başkan Atila,   “Bu projeyle 2 bin 626 haneya ulaştık. Ayrıca açtığımız Dost Market sayesinde ihtiyaç sahibi aileler diledikleri gibi alışveriş yapabiliyor. Üniversite öğrencilerine yönelik başlattığımız Dost Kart Projesi ile de öğrencilerimiz anlaşmalı esnaftan indirimli alışveriş yapabiliyor” diye konuştu.  

Projeleri beğendiler
Kuruluşun dönem sözcüsü Şener Anadol, Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları beğendiklerini ifade ederek, gösterdikleri ev sahipiği için Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.  Toplantının ardından konuklar için Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen öğle yemeğine Başkan Olgun Atila, eşi Hikmet Atila ile birlikte katıldı.  Yemeğin ardından "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği"üyeleri Bornova turuna katılarak, 8 bin 500 yıllık tarihi olan Bornova’nın önemli yerlerini gezdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.