Dolar 32,4566
%0.24
Euro 34,6478
%0.18
Altın 2.391,130
%0.46
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrumlu dağcılar Himalaya yolcusu

Bodrumlu dağcılar Himalaya yolcusu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndemi Doğa Sporları Kulübü, kasım ayında gerçekleştirecekleri 'Himalayalar'ın Kalbine Yolculuk' isimli projenin çalışmalarına başladı. Kulüp üyeleri Himalayalar'ın zirvesine yapılacak yolculuk öncesi Türkiye'deki önemli zirvelerde hazırlık çalışmaları ve kamp yapacak.

  • Ege Postası
  • 21.02.2013 - 12:24
MUĞLA- Bodrum'da 15 yıl önce kurulan Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK), kasım ayı ortalarında Nepal'in başkenti Katmandu'dan başlayacak ve Himalayalar'ın zirvesinde sona erecek yürüyüş ve tırmanış planladı. Bodrum'dan 15 dağcı etkinliğe katılmak için hazırlıklara başladı. BODOSK Başkanı Muzaffer Şahan, profesyonel dağ ve tırmanış rehberi Ercan Selim Kolbakır'ın öncülüğünde gerçekleştirilecek dünyanın en zor tırmanış ve yürüyüşlerinden biri olan Himalayaların çok önemli bir trek rotası olduğunu söyledi. Şahan, şöyle dedi:
"Dünyanın çatısı' olarak bilinen zirve tırmanışından önce Türkiye'de Hasandağ, Kaçkar, Erciyes ve Ağrı dağlarında tırmanış ve kamp yaparak hazırlık yapacağız. Himalaya etkinliğinde, Bodrumlu dağcılar olarak Nepal'in başkenti Katmandu'nun insanı saran ve sarsan kültürüyle tanışacak, dağ köylerinden geçerek, dünya dağcılığının ana sahnesini oluşturan devasa dağları görme şansını elde ederken, zor ama imkansız olmayan bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğe katılacak dağcıların lisanlı ve profesyonel olmaları ve daha önceden deneyimli olma gibi şartlar aranacak." (DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.