Dolar 32,3142
%0.22
Euro 34,8067
%0.38
Altın 2.400,420
%0.3
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitpazarı trafiği tehlike yaratıyor

Bitpazarı trafiği tehlike yaratıyor

İzmir'de, kentin trafik yükünü çeken ana arterlerden biri olan Yeşildere Caddesi'nin kenarında hafta sonu kurulan bitpazarı, ana yola yapılan araç parkları ve biranda tekrar yola çıkma çabaları yüzünden trafikte tehlike yaratıyor. Bitpazarı trafiği tehlike yaratıyor

  • Ege Postası
  • 23.11.2015 - 12:53
İZMİR - İzmir'de, Konak Belediyesi'nin, son yıllardaki en büyük sorunlarından birisi, kendi sınırları içerisinde kurulan bitpazarı oldu. Hem satış yapmaya çalışanların hem de alışveriş için gelenlerin sayısının her geçen yıl artması üzerine, geçmiş yıllarda yeni biri düzenlemeye gidildi. Yeşildere Caddesi yanında kurulan bitpazarı, belediyenin aldığı önlemlerle kaldırıldı. Ancak bitpazarı, bu kez de Gıda Çarşısı yanındaki araziye kurulmaya başlandı. Ancak hem buradaki esnafın şikayetleri hem de Belediye'nin temizlik gibi gerekçeleriyle pazarın buraya kurulmasına da izin verilmedi. Konak Belediyesi'nin, bitpazarında satış yapan kişiler için hazırladığı alan ise, tezgah açan kişilerce tercih edilmedi.



YİNE BİLİNDİK MANZARA YAŞANDI

Gıda Çarşısı yanındaki boş arsanın çevresinin belediye ekiplerince molozlarla kapatılıp içeriye girilmesinin önlenmesi üzerine, bitpazarı esnafı da bir kez daha Yeşildere Caddesi yanındaki, kurban bayramı öncesinde hayvan pazarının da kurulduğu alana geçti. Bitpazarı her zamanki gibi cumartesi öğleden sonra kurulup, pazar günü akşama kadar, alışveriş için gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle pazar günü erken saatlerden itibaren bitpazarına adeta akın eden yüzlerce kişi, araçlarını anayol kenarlarına park etmeye başladı. Araç parkları yüzünden, viraj olan noktadan itibaren bir şeridi kapanan, yine buradaki araç sürücülerinin işlerinin bitiminden buradan ayrılırken yola orta şeritten çıkma çabaları Yeşildere Caddesi'nde tehlike oluşturmaya başladı. Trafik polislerinin de aldığı önemler yetersiz kalınca, düzensizlik tehlikelere davetiye çıkardı. 



Pazar günü yaşanan bu yoğunluktan sonra ise haftanın ilk iş günü geriye, çevrede bırakılan çöpler kalıyor. Bazı vatandaşlar pazartesi sabahı bu çöp yığınlarının içinden işe yarar birşeyler bulmaya çılışırken, Belediye ekipleri, topladıkları atıkları onlarca torbaya doldurup bölgeden uzaklaştırıyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.