Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birol Soylu Genel başkan oldu

Birol Soylu Genel başkan oldu

Türkiye’nin demokrasiyi tam anlamı ile yaşamadığını düşünen ve demokrasinin hep sözde kaldığını ifade eden isimler tarafından kurulan Örgüt İçi Demokrasi Derneği (ÖR-DEM-DER) geçtiğimiz gün yapılan genel kurul sonrası isim, tüzük ve yapı değişikliğine gitti. İsmi Herkes İçin Demokrasi Derneği ( Her-Dem-Der) olarak değişirken derneğin genel başkanlığına işadamı ve siyasetçi Birol Soylu seçildi.

  • Ege Postası
  • 03.10.2012 - 14:27

SERCAN AVCI -HABER SERVİSİ-  Sendikalardan,sivil toplum kuruluşlarına, aileden partilere kadar demokrasiyi yerleştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Örgüt İçi Demokrasi Derneği (ÖR-DEM-DER) geçtiğimiz gün yapılan genel kurul sonrası isim, tüzük ve yapı değişikliğine gitti.

CHP Eski Parti Meclis Üyesi Levent Eyipişiren ve partililer Azimet Gürbüz, Selahattin Balta, Ramadan Gezginci, Hidayet Karakuş, Abdülkadir Özdemir,Veli Şentürk, Müslüm Bozkurt, Kubilay Küçük ile Sevim Giraylar’ın aylar süren çalışmaları sonrası Karşıyaka merkezli kurulan Örgüt İçi Demokrasi Derneği'nin ismi Herkes İçin Demokrasi Derneği( Her-Dem-Der) olarak değişti. Derneğin Genel Başkanlığına ise tek aday olarak seçime giren işadamı ve siyasetçi Birol Soylu seçildi.

DERNEK AKTİF OLACAK

Türkiye’nin demokrasiyi tam anlamı ile yaşamadığını düşünen ve demokrasinin hep sözde kaldığını ifade eden isimler tarafından kurulan dernek  daha aktif bir şekilde çalışmak ve daha çok insana ulaşmak için değişikliğe gitti. Derneğin Genel Başkanı seçilen Birol Soylu, Örgüt İçi Demokrasi Derneği'ni kuran ve ayakta tutan isimlere teşekkür ederken amaçlarının bundan sonra aktif olarak demokrasi mücadelesi vermek olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Demokrasinin aileden başlayarak toplumun her kesimine hatta dünyada yaşayan bütün canlıların vazgeçilmezi olduğunu düşündükleri  için derneğin  adını Herkes İçin Demokrasi Derneği koyduklarını söyleyen Soylu, "  Günümüz Türkiye'sinde herkesin demokrasi anlayışı farklı. Herkesin kendi penceresinden yorum yaptığı demokrasi değil, herkesi kucaklayan demokrasi anlayışının üstünde durup faaliyet yapacağız.Siyasal hayatın sosyal hayatın içinde olacağız. Yaptıklarımızla adımızdan bahsedeceğiz. Yönetimi oluşturduk. İl yönetimini bir hafta içinde oluşturacağız. Genel Başkanlık olarak Türkiye geneline yayılmayı düşünüyoruz" dedi

SİYASETE KÜSKÜNLERE ULAŞACAKLAR

Uzun vadedeki projelerinden bahseden Soylu, demokrasi okulları ve demokrasi evleri kuracaklarının altını çizerken Kasım ayı ile birlikte demokrasi panelleri yapacaklarını ifade etti. Konusunda uzman Türkiye'de söz sahibi isimleri İzmir'de buluşturacaklarını belirten Soylu en önemli amaçlarının siyasete küsmüş, partilere siyasetçilere inanmayan isimleri siyasete kazandırmak olduğunu belirtti ve şöyle konuştu;" Yapılan araştırmalarda Türkiye'de yüzde 18lik kesimin sandığa gitmediği ortaya çıktı. Bunların yüzde 6’sı mevcut sisteme inanmadığı için partilere inanmadığı için siyasete küskün... Bu kesimi derneğimiz aracılığı ile siyasete kazandırmak en önemli amaçlarımızdan biri. Bunu bir parti olarak yapamayabilirsiniz denediğinizde tepki alabilirsiniz. Toplumun her kesimini kucaklayan bir dernek olarak bizim başarabileceğimize inanıyorum. Ülkemiz demokrasi adına olmak yada olmamak mücadelesi veriyor. Ülkede yaşayan herkes sorumlu. Mevcut partilerde tamamen kendini ifade edemeyenleri ve  siyasi küskünleri Türk Siyasetine kazandırmaya çalışacağız. Bu eksende birilerinin çalışması lazım. Bizde o çalışmayı başlatıyoruz."

Soylu Derneğin Onursal Başkanının CHP Yüksek Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Selahattin Balta'nın olduğunu belirtti, derneğe üye olmak isteyenlerin ise demokrasinin gerekliliğine inanmaları ve demokrasinin varoluş mücadelesinde yer almak istemeleri gerektiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.