Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binler Alsancak Garı'nda buluştu: İzmir'de yine kara gün

Binler Alsancak Garı'nda buluştu: İzmir'de yine kara gün

10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşen kanlı terör saldırısının ardından genel greve giden İzmirli emek ve demokrasi güçlerinin düzenlediği anma programında ikinci gün adres Alsancak Tren Garı oldu. Gündoğdu meydanından Alsancak Garı’na kitlesel yürüyüş gerçekleştiren binlerce kişi terörü lanetleyerek, “Unutmadık, unutturmayacağız” mesajı verdi ve “İnadına barış” dedi. Binler Alsancak Garı'nda buluştu

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 14:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde öğlen saatlerinde Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleşen kanlı terör saldırısında yaşamını yitirenleri andı.
 
BİNLERCE KİŞİ TERÖRÜ LANETLEDİ
Dün ülke çapındaki genel grev kararına uyan İzmirli binlerce emekçi ve meslek odası temsilcisi bugün de Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda buluştu. 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek Barış Mitingi öncesinde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle yaşamını yitiren 97 vatandaşı anmak üzere toplanan sendika, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine siyasi partiler de destek verdi. CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam , Mustafa Balbay, HDP İzmir Milletvekilleri Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra ilçe belediye başkanları ve çeşitli siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği binlerce kişilik kortej ellerinde terör şehitlerinin fotoğrafları, pankartlar ve “Saray savaş, halklar barış istiyor”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katil devlet hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden Alsancak Tren Garı’na yürüdü.




10 EKİM’İ ANMAK İÇİN TREN GARI’NDA BULUŞTULAR
Tren Garı önünde terör eyleminde yaşamını yitiren vatandaşları anmak üzere bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştiren İzmirliler bir kez daha terörü lanetledi. Kanlı saldırıda yaşamını yitiren İzmirli Tarım Orman Sen Sendikası yöneticisi Mesut Mak ile diğer emekçileri anan memur ve işçi sendikalarına mensup vatandaşlar, meslek odaları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri alkışlarla ve ıslıklarla tepkisini dile getirdi.


Tren Garı’na yanlarında getirdikleri dev “Döktüğünüz kanda boğulacaksınız” ve “Saray savaş, işçiler barış istiyor” pankartları asan sendikalı işçiler burada bir basın açıklaması yaptı.


 
“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Kurumlar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, binlerce kişiyle “Unutmadık, unutturmayacağız” mesajı vererek, “öldürenler sadece onların değil, ülkemizdeki toplumsal barışın da cellatları. Ve biz barış isteyenler, diktatörlük heveslerine karşı başkaldıranlar dün Gündoğdu Meydanı’nda ve bugün burada görüldüğü üzere, onlar öldürdükçe birbirimize daha çok yaklaşıyoruz. Bu onları korkutuyor. Ancak biz korkmuyoruz, çoğalıyoruz. Biz çoğaldıkça, onlar azalacak. Biz mücadele ettikçe barışa daha çok yaklaşacağız. Ve barışa kavuştuğumuz gün, tren garlarının yeniden kavuşmaların yaşandığı yerler olarak aklımızda yerini alacağı gün olacak.


O gün, 10 Ekim’de Ankara Tren Garı önünde ayrıldığımız arkadaşlarımızın özlemlerine, geride bıraktıkları bizlerin kavuştuğu, uğruna can verdikleri mücadelenin boşa olmadığının kanıtlandığı gün olacak. Buradan sözünü verelim ki, o gün yine Ankara Tren Garı önünde buluşacak, onları gülen yüzlerimizle anacak, barışı kutlayacağız. İzmir emek ve demokrasi güçleri olarak, her birini saygıyla anıyoruz. Özlemleri özlemimizdir. Anıları mücadelemize ışık olsun” şeklinde konuştu.



GREV BİTTİ, ANMA SÜRECEK
Gerçekleşen programın ardından anma etkinliklerine devam kararı alan İzmirli emek ve demokrasi güçleri, her gün terör saldırısının gerçekleştiği saat olan saat 10:04’te iş yerleri önünde saygı duruşunda bulunacaklarını ve her akşam da saat 19:00’da Alsancak Tren Garı’na gelerek karanfiller bırakacaklarını duyurdu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.