Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir bürokratının adıyla üç aydır işadamlarını dolandırmaya çalışıyorlar

Büyükşehir bürokratının adıyla üç aydır işadamlarını dolandırmaya çalışıyorlar

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, adı kullanılarak İzmir'deki iş adamlarından ameliyat olacak bir hasta için para toplamaya çalışıldığı gerekçesiyle üçüncü kez suç duyurusunda bulundu. Kendisini Buğra Gökçe adıyla tanıtan ve hesap numarası veren kişinin, geri arayanlara da telefonu "Buğra Gökçe" diye açtığı, "Sesiniz farklı" tepkisine ise "soğuk algınlığı nedeniyle" yanıtı verdiği öne sürüldü. Büyükşehir bürokratının adıyla

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 12:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ankara Çankaya Belediyesi'nden gelen ve Fen İşleri, Raylı Sistemler gibi yatırımcı birimlerin başında bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin adı kullanılarak İzmirli iş adamlarından 'ameliyat olacak bir hastaya destek' adı altında üç aydır para toplanmaya çalışılıyor. Temmuz ayından itibaren ekim ayına kadar, İzmir'de yatırımları olan işadamlarını Gökçe'nin makamından aradığını veya direkt kendisi olduğunu söyleyen bazı kişiler, tedavi için gerektiğini söyleyerek paraistedi. Durumu öğrenen Buğra Gökçe, Cumhuriyet Savcılığı'na iki kez suç duyurusunda bulundu. İlk suç duyurusu 'suç oluşmadığı' yani herhangi birisinin bu kişi veya kişelere para vermediği gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlandı. İkinci suç duyurusuyla ilgili ise kovuşturmanın sürdüğü kaydedildi.


'SESİN DEĞİŞİK' ŞÜPHESİNE, 'SOĞUK ALGINLIĞINDANDIR' YANITI

Buğra Gökçe, Ekim ayı başında yine aynı dolandırıcılık girişimiyle karşı karşıya kaldı. İzmirli ünlü işadamları, kendini Buğra Gökçe olarak tanıtan kişiler tarafından arandı. Yine ameliyat olacak bir hasta için 80- 120 bin euro arası para gerektiğini belirten kişi, aradığı işadamlarına, diğer işadamalarının belli miktarda destek verdiğini söyledi. Paranın yatırılacağı hesap numarasını bile verdi. Dolandırıcı tarafından aranan işadamaları, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile temasa geçerek durumu iletti. Bunun üzerine belediye çalışanlarından birinin kendisini Gökçe olarak tanıtan kişinin telefonunu aradığı, bu kişinin telefonu, "Buğra Gökçe" olarak açtığı, sesinin farklı geldiği söylenince ise soğuk algınlığı nedeniyle olabileceğini söylediği öne sürüldü. 

Belediye çalışanının Gökçe'nin numarasının farklı olduğunu söylemesi üzerine bu kişinin görüşmeyi sonlandırdığı bildirildi. Buğra Gökçe, son dolandırıcılık girişimiyle ilgili geçen hafta cuma günü Emniyet Müdürlüğü'ne durumu bildirdi. Gökçe dün de Cumhuriyet Savcığı'na suç duyurusunda bulundu. Aranılan telefon numarası ve paranın yatırılması için gönderilen hesap numarası mesajını da verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, belediye ve bürokratlarının herhangi bir proje, etkinlik, yardım organizasyonu ya da sağlıkla ilgili bir konuda kimseden para talebinde bulunmadığını vurgulayarak, bu tür taleplerle karşılaşanların İzmir Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçmesini istedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.