Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bildiri okudu, soruşturma açıldı

Bildiri okudu, soruşturma açıldı

İzmir'de, 8 Mart Kadın Platformu, geçen Mart ayındaki Dünya Kadınlar Günü mitinginde platform adına basın metnini okuyan, Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 14:28

Bornova'da 6 Mart tarihinde Dünya Kadınlar günü sebebiyle gerçekleştirilen mitingde, 8 Mart Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan hakkında İzmir Valiliği tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma nedeniyle ifade veren Ayşegül Kocaaslan, dosyanın kademe ilerlemesi durdurulması talebiyle sevk edildiği il disiplin kurulunca savunmasını sunması için çağırıldı. 

8 Mart Kadın Platformu, Ayşegül Kocaaslan hakkında soruşturma açılması üzerine basın toplantısı yaptı. Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube'de gerçekleştirilen toplantıya platform üyeleri katıldı. Açıklamayı yapan Avukat Zöhre Dalkıran, "İktidar o gün 8 Mart mitinginde dile getirilen talepleri dikkate alarak, gerekli tedbirleri almak yerine, İzmir Valiliği eliyle kadınları cezalandırma yolunu seçmiş ve arkadaşımızı hedef almıştır" dedi.

Platform tarafından Kocaaslan'ın savunmasının hazırlandığını belirten 8 Mart Kadın Platformu Tertip Komitesi Başkanı Avukat Zöhre Dalkıran, "Tertip komitesi hakkında savcılık tarafından konuyla ilgili hiçbir soruşturma açılmamışken, sadece metni okuyan arkadaşımız hakkında İzmir Valiliği tarafından soruşturma açıldı" diye konuştu. 


Ayşegül Kocaarslan

"CEZA VERME TUTUMU ANTİDEMOKRATİK VE KEYFİDİR"
Yapılan toplantıda Avukat Zöhre Dalkıran'ın okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"8 Mart kadın platformu olarak, İzmir Valiliğinin izniyle yasal olarak gerçekleştirdiğimiz mitingde, başta barış talebi olmak üzere, şiddet, cinayet, iş ve yaşam hakkı gibi tüm kadınların demokratik talepleriyle, platformumuzun bileşeni tüm kadın örgütlerinin ortak olarak oluşturduğu metni Ayşegül Kocaaslan okumakla görevlendirilmiştir. Gerçekleştirilen bu mitingde tertip komitesine herhangi bir adli ya da idari soruşturma açılmamış, mitingde herhangi bir olay veya suç unsuru oluşmamışken, sadece platforma ait metni okuduğu için Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan'a İzmir Valiliğince soruşturma açılarak, ceza verme tutumu anti demokratik ve keyfidir."

"İktidar ve Valilikler darbe girişimi sonrasında, darbeyi fırsata çevirerek tüm muhaliflere hayatı dar etmektedir" diyen Dalkıran, "Yaşanan kötü koşullara itiraz eden, insanca yaşam ve çalışma koşulları talep eden, savaşa karşı barışı savunan, kadına yönelik şiddete, tacize tecavüze dur demek için sesini yükselten kadınları da hedef almıştır ne yazık ki. İktidar o gün 8 Mart mitinginde dile getirilen talepleri dikkate alarak, gerekli tedbirleri almak yerine, İzmir Valiliği eliyle kadınları cezalandırma yolunu seçmiş ve arkadaşımızı hedef almıştır maalesef" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.